Tefal Ceramique indukčný WOK C9351972
Popis
- priemer 28 cm
- nadčasový dizajn
- ideálny na prípravu ázijských jedál a dusených pokrmov
- keramický povrch – vysoká odolnosť proti poškriabaniu a porezaniu
- možnosť používania kovového kuchynského náčinia
- výnimočne silné dno Induction s diskom z nerezovej ocele zaručuje perfektný rozvod tepla a tým tiež rovnomerné varenie
- ergonomická rukoväť
Nepriľnavé povrchy firmy Tefal sú úplne bezpečné ako pre človeka, tak pre životné prostredie.
- bez PFOA (kyselina perfluoro-octanoic acid) – kyselina, ktorá sa používa počas nanášania nepriľnavého povrchu a úplne zmizne v priebehu niekoľkých minút, kedy je povrch zapečený teplotou 420 stupňov a vyššie
- bez OLOVA – toxický kov, ktorý môže poškodiť nervovú sústavu a spôsobiť poruchy činnosti krvného obehu a mozgu
- bez KADMIA – mäkký toxický kov, ktorý sa používa pri farbení. Jeho vdychovanie môže spôsobiť poškodenie pľúc
- plne recyklovateľné
Vhodná pre všetky typy sporákov vrátane indukcie.
Indukcia: Riad pre indukciu nemusí byť špeciálny, potrebuje mať len feromagnetické dno, pretože pod sklokeramickou doskou je indukčná medená cievka a v nej vytvára vysokofrekvenčný prúd magnetické striedavé pole. Tak sa rozkmitajú molekuly kovu vo feromagnetickom dne nádoby, to sa zahrieva a od neho potom pripravovaný pokrm. Indukčný riad veľmi dobre poznáte. Na jeho dne zospodu nájdete grafický symbol cievky – niekoľko vlnoviek nad sebou, prípadne slovné označenie Induction.
– Pri varení sa šetrí energia vďaka kratšiemu ohrevu, ale aj tým, že sa varná zóna prispôsobí veľkosti riadu, zahrieva sa iba dno. Indukcia má tak viac ako 90% účinnosť, zatiaľ čo varné zóny sklokeramiky približne 60% a plynu 50%.
– Indukcia má veľkú výhodu v tom, že po sňatí riadu platnička končí ihneď s ohrevom, nie je potrebné manuálne vypnutie. Cievka pod doskou jednoducho potrebuje „partnera“ pre elektromagnetickú indukciu.
Používanie hrncov a panvíc na indukčných sporákoch
Sklokeramická doska: je takisto úspora elektrickej energie. Dosky sa rozdeľujú do niekoľkých stupňov, od bežných cez dosky s high-light zónou až po dosky s indukčným ohrevom. High-light je zóna na sklokeramickej doske, kde dochádza k veľmi rýchlemu ohrevu. Skráti sa doba varenia a rýchlejšie reaguje na zmenu teploty. Najvhodnejší riad pre tento druh varenia je riad so silným zabrúseným dnom. Môže byť z nerezu, smaltovaný aj sklenený.
Nechajte sa ďalej inšpirovať z našej ponuky: