Napoleon Nádoba na rozpálenie dreveného uhlia
Popis
- orientačné rozmery 29 cm výšky x 17 cm vrchný priemer
- materiál: aluminizovaná oceľ
- s rukoväťou
Postup zapálenia dreveného uhlia:
Najlepším spôsobom je „komínový štartér“:
1. Dve kocky pevného podpaľovača položte na pevný, nehorľavý podklad alebo priamo na palivový rošt v grile.
2. Vrchnú časť štartéra naplňte potrebným množstvom brikiet alebo dreveného uhlia a vytvorte ideálne pyramídu.
3. Podpaľovač zapáľte a štartér postavte nad horiace kocky.
Po 5 až 15 minútach bude uhlie pripravené na vysypanie na rošt vášho grilu. Keď sa na povrchu dreveného uhlia objaví popolavo-sivá farba alebo je rozpálené do červena, je uhlie pripravené na grilovanie. V žiaruvzdorných rukaviciach vysypte rozpálené drevené uhlie zo štartéra do grilu.
Upozornenie: Nie je vhodné používať tekuté podpaľovače (oleje, benzín, lieh) na podpálenie uhlia, pretože pary sa môžu ľahko vznietiť a taktiež to negatívne ovplynňuje chuť grilovaného pokrmu.