Rösle Dosky na údenie40x20 cm 2 kusy céder, RÖSLE
Popis
Sada 2 grilovacích a údiacich dosiek z prírodného červeného cédra. Prenáša chuť z ušľachtilého dreva do grilovaného pokrmu, ten sa nepripáli, jemne sa ugriluje, stratí a hlavne zostane šťavnatý. Dokonca aj na väčšie grilované potraviny, ako je celý losos (rozmery: 40 × 19,5 cm). Vďaka hrúbke dreva 1,2 cm možno každú dosku použiť niekoľkokrát. Ideálne sa hodí na grilovanie rýb, hydiny a bravčového mäsa. Grilované jedlo získalo jemnú vôňu cédru s ostrejšou chuťou. Ryby a mäso sa pripravujú jemne a zostávajú šťavnaté.
- Aromatická doska z prírodného červeného cédra
- Žiadne pridané chemikálie ani príchute
- Vďaka rozmerom 40 × 19,5 cm je ideálny aj na väčšie grilované potraviny, ako je napríklad losos
- Vďaka hrúbke masívneho dreva približne 1,2 cm sa dá opakovane použiť
- Pre všetky typy grilov (na drevené uhlie, zemný plyn a elektrické)
APoužitie: Pred každým použitím na grile sa musí aromatická doska umiestniť a zaťažiť (má tendenciu plávať) vo vode aspoň na 1 hodinu. Je dôležité zabezpečiť, aby zostal úplne pod vodou a mohol napučať. Pri príliš krátkom namáčaní vo vode hrozí, že drevo začne pri grilovaní horieť. Dostatočné navlhčenie tiež zabezpečuje, že sa pri zahrievaní odparujú arómy obsiahnuté v dreve, čo dodáva pripravovanému jedlu úžasnú dymovú arómu. Do vody možno pridať víno, whisky, pivo na zvýšenie chuti…
Recept na grilovaného údeného lososa:
- Polovica lososa (filet s kožou)
- 2 polievkové lyžice bieleho cukru
- 4 polievkové lyžice hnedého cukru
- štipka nového korenia (mletého)
- celá polievková lyžica morskej soli
- čerstvo mleté korenie
- štipka drvenej rasce
- 1–2 limetky
1. Namočte aromatickú dosku na noc do vody, vyberte ju z vody a hodinu pred grilovaním osušte.
2. Zmiešajte korenie a cukor, umyte lososa pod tečúcou vodou a dôkladne osušte. Položte na dosku na krájanie kožou nadol, opatrne prekrojte, aby ste podľa potreby na niekoľkých miestach takmer odstránili kožu, hojne pokvapkajte limetkami a celé posypte zmesou cukru a korenia.
3. Nechajte 15 minút odpočívať
3. Gril rozohrejte na teplotu približne 200 °F, položte dosku na krájanie s lososom nad uhlie alebo plameň na 5 až 10 minút, aby sa z neho začalo dymiť. Paštétu presuňte do nepriamej grilovacej zóny (mimo dosahu tepla) a nechajte ju pripraviť na požadovaný stupeň prepečenia (približne 25 až 30 minút).