10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny

GRIZLY ražné vločky 1000g

GRIZLY ražné vločky 1000g

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
Administratívne zatriedenie: Mlynské výrobky z obilnín – vločky Zloženie: žitné vločky 100% Krajina pôvodu: Ukrajina Skladovanie: skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste. Celý popis
69 €
Tovar od: nakliceno.cz
69 €
Získajte dopravu ZADARMO so
Posledné 2 kusy

2.8.2024 na výdajnom mieste
2.8.2024 - 6.8.2024 na vašej adrese

Popis

  • Administratívne zatriedenie: Mlynské výrobky z obilnín – vločky
  • Zloženie: žitné vločky 100%
  • Krajina pôvodu: Ukrajina
  • Skladovanie: skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
  • Balenie: uzatvárateľný PP obal alebo vákuové balenie v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozbaleniu, ktoré neovplyvní kvalitu

Vlastnosti a výhody: Žitné vločky sa vyrábajú lisovaním zrna ozimnej raže. Sú bohatým zdrojom komplexných sacharidov, ale aj vlákniny, ktorá prispieva k správnemu tráveniu a pomáha regulovať hladinu cukru v krvi. Obsahujú aj cenné vitamíny, najmä skupiny B a E, a minerálne látky, ako je horčík, draslík, železo a fosfor. Konzumácia ražných vločiek má vplyv na správne fungovanie nervového systému, obehového systému a ovplyvňuje aj zdravie kostí a zubov. Vďaka veľmi nízkemu obsahu tuku je táto kombinácia skvelým základom zdravej výživy.

Použitie: Vločky sú ideálnym základom zdravých a vyvážených raňajok, sú skvelé aj ako príloha, prísada do polievky, dokonca aj ako hlavný chod. Vynikajú rýchlou a jednoduchou prípravou. Môžete ich pridať do jogurtu, na prípravu domácej kaše, müsli alebo granoly. Skvelé sú aj dezerty a ovocné vločkové koláče. Môžete ich však tiež ochutiť bylinkami, olivovým olejom alebo syrom, pridať do sekanej alebo mäsových guľôčok. Môžete z nich jednoducho vykúzliť mnoho zdravých a chutných jedál.

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1165 kJ / 279 kcal
Tuky: 1,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 69 g
z toho cukry: 2,01 g
Proteín: 8,5 g
Vlákno: 9 g
Soľ: 0,01 g

Žitná kaša so syrom, cesnakom a olivovým olejom

Žitné vločky uvaríte na kašu, čo je veľmi častý variant ich prípravy, ale tentoraz ich nebudete sladiť medom, škoricou alebo džemom, ale posypete ich strúhaným alebo nadrobno nakrájaným syrom. Najlepšia je gouda, ktorá dodáva žitu zaujímavú arómu. Nakoniec kašu zalejte jednou alebo dvoma polievkovými lyžicami olivového oleja a v prípade potreby dochuťte roztlačeným cesnakom.

Žito v polievke a guláši

Máte radi polievky zo strukovín, napríklad polievku z červenej šošovice a dusenú červenú fazuľu? Obe jedlá sú fantasticky sýte, dodávajú veľa energie a dokonca zlepšujú náladu. Ich príprava však môže byť problematická, alebo až na konci, keď je potrebné pokrm zahusťovať. V polievke nie je až taká dôležitá, ale v guláši áno a mnohí ľudia zahusťujú príliš tekutú hmotu bielou hladkou pšeničnou múkou. Skúste to inak, použite ražné vločky, ktoré rozmixujete v plechovom hrnčeku tyčovým mixérom a guláš zahustíte, aby bol ešte výživnejší a zdravší.