Kelmy Fondant - poťahovacia hmota 1 kg – biela
Popis
Hmota je pružná, netrhá sa a môžete ju vyvaľkať na veľmi tenký plát. Má jemnú vanilkovú chuť.
Poťahovacie hmoty Kelmy slúžia primárne na poťahovanie tort, ale môžete s nimi aj modelovať (vymodelované ozdoby nechajte dlhší čas vyschnúť). Biela hmota je snehovo biela bez žltého nádychu.
Hmotu je potrebné pred použitím dôkladne prepracovať pri izbovej teplote približne 22 °C, aby bola správne vláčna a hladká. Najlepšie sa rozvaľkáva medzi potravinárskymi fóliami, na podsypanie je najlepšie použiť špeciálny podsypový cukor, prípadne zemiakový škrob.
Nižšie uvádzame postup pre spracovanie poťahovacej/modelovacej hmoty:
1) Hmotu je potrebné vždy vybrať z obalu. Zistenie tuhosti stlačením zabaleného vrecka s poťahovacou hmotou, bohužiaľ, nie je dostačujúce. Všetky hmoty v obale pôsobia „stvrdnuto“.
2) Samotnú hmotu je potrebné spracovať v rukách hnetením. Podľa značky/výrobcu konkrétnej hmoty sa líši aj dĺžka hnetenia potrebná na zmäknutie hmoty. Uvedieme 2 príklady:
- Hmota značky Kelmy – je veľmi poddajná hmota, postačí hnetenie v čase desiatok sekúnd (cca do 1 minúty).
- Hmota značky SmartFlex – je veľmi tuhá hmota, je potrebné hniesť cca 20 – 25 minút.
- Ostatné hmoty sa obvykle pohybujú medzi dvoma vyššie uvedenými
3) Dôrazne upozorňujeme, že NIE JE MOŽNÉ na zmäknutie hmoty použiť vodu, rozohriať vo vodnom kúpeli či v mikrovlnnej rúre. Použitím akéhokoľvek z týchto uvedených prostriedkov dôjde k zničeniu hmoty!
Složení:
Cukor, glukózový sirup, voda, rastlinný tuk, bez vody, (palmový, kokosový, bambucké maslo, emulgátor E471, prichuť), Stabilizátory (E422 a E415), sójový lecitín, protihrudkujúca látka E551, kyselina vinná E334, konzervačná látka E202, chuť a farbivo