10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny
Kód: 15641904

Kelmy Fondant - poťahovacia hmota 250 g – biela

Kelmy Fondant - poťahovacia hmota 250 g – biela

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
Biela cukrárska hmota na poťahovanie tort. Celý popis
3,20 €
3,20 €
Získajte dopravu ZADARMO so
u zásielok od 12,9 €

1.1.2025 na výdajnom mieste
3.1.2025 - 8.1.2025 na vašej adrese

Popis

Biela cukrárenská poleva. Má vynikajúcu konzistenciu, výborne sa s ňou pracuje, torty a iné dezerty, na ktoré sa používa, majú dokonalý vzhľad. Pasta je pružná, netrhá sa a dá sa rozvaľkať na veľmi tenký plát. Má jemnú vanilkovú príchuť.
Kelmy fondán sa používa predovšetkým na poťahovanie tort, ale môžete ho použiť aj na modelovanie. Vymodelované ozdoby nechajte dlhšie schnúť. Fondán je bezlepkový, snehobiely bez žltého nádychu.
Pred použitím sa musí dôkladne spracovať pri izbovej teplote približne 22 °C, potom je dokonale hladký a vláčny. Najlepšie je vyvaľkať ho medzi potravinárskou fóliou a na základ je vhodný špeciálny cukor alebo zemiakový škrob.



Tu je uvedenýpostup spracovania poťahovacej/modelovacej hmoty:

1) Hmota by sa mala vždy vybrať z obalu. Žiaľ, nestačí určiť tuhosť stlačením zabaleného vrecka s poťahovou hmotou.

2) Samotnú hmotu je potrebné spracovať v rukách hnetením. V závislosti od značky/výrobcu konkrétnej hmoty sa čas hnetenia potrebný na zmäknutie hmoty líši. Tu sú 2 príklady:

- hmota značky Kelmy – je veľmi poddajná hmota, postačuje hnetenie v priebehu niekoľkých desiatok sekúnd (do približne 1 minúty).

- hmota značky SmartFlex – je veľmi tuhá hmota, vyžaduje sa čas hnetenia približne 20 – 25 minút.

- hmota značky Kelmy – je veľmi tuhá hmota, vyžaduje sa čas hnetenia približne 20 – 25 minút. Ostatné hmoty sú zvyčajne medzi dvoma vyššie uvedenými

3) Upozorňujeme, že na zmäkčenie hmoty NEMÔŽETE použiť vodu, teplo vo vodnom kúpeli ani mikrovlnnú rúru. Použitie ktoréhokoľvek z týchto prostriedkov zničí hmotu!

Složení:
Cukor, glukózový sirup, voda, rastlinný tuk, bez vody, (palmový, kokosový, bambucké maslo, emulgátor E471, prichuť) Stabilizátory (E422 a E415) sójový lecitín, protihrudkujúca látka E551, kyselina vinná E334, konzervačná látka E202, chuť a farbivo