Kelmy Poťahovacia hmota 1 kg – pistáciová zelená
Popis
Poťahovacia hmota vo farbe pistácií s vynikajúcou konzistenciou. S hmotou sa veľmi dobre pracuje, je poddajná, ale netrhá sa. Má jemnú vanilkovú chuť.
Hmotu je potrebné pred použitím dôkladne prepracovať pri izbovej teplote približne 22 °C, aby bola správne vláčna a hladká. Najlepšie sa rozvaľkáva medzi potravinárskymi fóliami, na podsypanie je najlepšie použiť špeciálny podsypový cukor, prípadne zemiakový škrob. Poťahovacie hmoty Kelmy slúžia primárne na poťahovanie tort, ale môžete s nimi aj modelovať. Vymodelované ozdoby nechajte dlhšie vyschnúť.
Nižšie uvádzame postup pre spracovanie poťahovacej/modelovacej hmoty:
1) Hmotu je potrebné vždy vybrať z obalu. Zistenie tuhosti stlačením zabaleného vrecka s poťahovacou hmotou, bohužiaľ, nie je dostačujúce. Všetky hmoty v obale pôsobia „stvrdnuto“.
2) Samotnú hmotu je potrebné spracovať v rukách hnetením. Podľa značky/výrobcu konkrétnej hmoty sa líši aj dĺžka hnetenia potrebná na zmäknutie hmoty. Uvedieme 2 príklady:
– Hmota značky Kelmy – je veľmi poddajná hmota, postačí hnetenie rádovo v desiatkach sekúnd (cca do 1 minúty).
– Hmota značky SmartFlex – je veľmi tuhá hmota, treba ju hniesť cca 20 – 25 minút.
– Ostatné hmoty sa obvykle pohybujú medzi dvoma vyššie uvedenými
3) Dôrazne upozorňujeme, že NIE JE MOŽNÉ na zmäknutie hmoty použiť vodu, rozohriať vo vodnom kúpeli či v mikrovlnnej rúre. Použitím akéhokoľvek z týchto uvedených prostriedkov dôjde k zničeniu hmoty!
Složení:
Cukor, glukózový sirup, voda, rastlinný tuk, bez vody, (palmový, kokosový, bambucké maslo, emulgátor E471, prichuť), Stabilizátory (E422 a E415), sójový lecitín, protihrudkujúca látka E551, kyselina vinná E334, konzervačná látka E202, chuť a farbivo