G21 Doštička krájacia buk 350 x 250 x 25 mm
Popis
Každý správny kuchár vie, že bez kvalitnej krájacej dosky sa nezaobíde. Aj keď existujú krájacie a servírovacie dosky plastové, sklenené alebo keramické, najlepším materiálom pre naozaj dobrú krájaciu doštičku je drevo.
Hlavné prednosti
- Kvalitná drevená doska na krájanie
- Chuťovo neutrálne bukové drevo
- Prírodný materiál šetrný k ostrím nožov
- Vyrobené v Českej republike
Drevená doštička – najlepšia voľba na krájanie, rezanie, porciovanie i naklepávanie
Už spomínané sklenené či plastové dosky na krájanie sa síce ľahšie udržujú, ale drevená doska je na rezanie a krájanie predsa len najlepšia. Porciovanie mäsa alebo krájanie zeleniny i tvrdých surovín na drevenej doštičke je šetrnejšie k nožom , drevo netupí ich ostrie. Doštička je praktickejšia aj pri naklepávaní mäsa paličkou.
Doštička z bukového dreva je stávka na istotu
Drevené dosky sa vyrábajú z rôznych druhov dreva, my sme pri výrobe dosky G21 použili drevo bukové pre jeho skvelé vlastnosti. Na rozdiel od dreva dubového v sebe bukové drevo nemá horkosť, ktorá by sa mohla preniesť na potraviny, ani sa nedá tak ľahko znečistiť a zafarbiť, ako je to napríklad pri dreve jaseňovom alebo lipovom. Buková doštička je chuťovo neutrálna, tvrdá a odolná aj správne hutná.
Ako sa starať o drevené dosky na krájanie
Aby vám drevená doštička vydržala čo najdlhšie, neumývajte ich v umývačke ani nečistite saponáty. Pri správnej starostlivosti budete mať drevenú dosku v perfektnom stave aj bez použitia chémie. Stačí, keď dosku po každom použití opláchnete a necháte uschnúť, krájaciu dosku môžete tiež vyčistiť citrónovou šťavou alebo octom. Dobrá je drevená doska čas od času naolejovať rastlinným alebo minerálnym olejom, aby drevo nepresychalo.
TIP: Pred krájaním krvavého mäsa môžete drevené doštičku namočiť. Krv a šťava z mäsa sa nebudú do dreva tak ľahko vsakovať.
Špecifikácia
- Materiál: bukové drevo
- Rozmery (Š x V x H): 350 × 250 × 25 mm
- Hmotnosť: 1,6 kg