G21 lopárik servírovacie buk 300 x 200 x 19 mm
Popis
Každý dobrý kuchár vie, že sa nezaobíde bez dobrej servírovacej dosky. Hoci existujú plastové, sklenené alebo keramické dosky na krájanie a servírovanie, najlepším materiálom pre skutočne kvalitné dosky na krájanie je drevo
Vyššie uvedené sklenené alebo plastové dosky na krájanie a servírovanie sa ľahšie udržiavajú, ale na krájanie a plátkovanie je najlepšia drevená doska na krájanie. Krájanie mäsa alebo krájanie zeleniny a tvrdých surovín na drevenej doske je šetrnejšie k nožom, pretože drevo netupí ich čepele. Doska na krájanie je praktickejšia aj pri používaní paličky na mäso.
Dosku na krájanie G21 môžete použiť aj na štýlové servírovanie jedla priamo z panvice, hrnca alebo grilu. Servírovacia doska G21 je vhodná na servírovanie steakov, údených rebier alebo grilovaných steakov. Ak k špecialitám na servírovacom stole pridáte uhorky a kozie rohy G21, potešíte svoje oči aj žalúdok
Doska na krájanie z bukového dreva je stávkou na istotu
Drevené dosky na krájanie sa vyrábajú z rôznych druhov dreva, my sme pri výrobe dosky na krájanie G21 použili bukové drevo pre jeho skvelé vlastnosti. Na rozdiel od dubového dreva nemá bukové drevo horkosť, ktorá sa môže preniesť na potraviny, ani sa tak ľahko nezafarbuje a nemení farbu ako napríklad jaseň alebo lipa. Doska z bukového dreva je chuťovo neutrálna, tvrdá, odolná a dostatočne hustá.
Drážka po obvode dosky na krájanie G21
Servírovacia a krájacia doska G21 má po obvode praktickú drážku, ktorá zabraňuje odkvapkávaniu šťavy zo servírovaného jedla alebo krájaných surovín. Pri jedení si nezašpiníte kĺby ani kuchynskú linku počas prípravy.
Ako sa starať o drevené dosky na krájanie
Aby vám drevená doska na krájanie vydržala čo najdlhšie, neumývajte ju v umývačke riadu ani ju nečistite saponátmi. Správnou starostlivosťou udržíte svoju drevenú dosku na krájanie v perfektnom stave bez použitia chemikálií. Po každom použití dosku na krájanie opláchnite a nechajte ju uschnúť, môžete ju tiež vyčistiť citrónovou šťavou alebo octom. Drevenú dosku je dobré z času na čas naolejovať rastlinným alebo minerálnym olejom, aby sa zabránilo vysychaniu dreva.
TIP: Drevenú dosku na krájanie môžete pred krájaním krvavého mäsa namočiť. Krv a šťavy z mäsa sa tak ľahko nevsiaknu do dreva
Hlavné výhody
- Kvalitná drevená servírovacia doska
- Praktická drážka zabraňuje vytekaniu šťavy z podávaného pokrmu
- Chuťovo neutrálne bukové drevo
- Prírodný materiál, ktorý je šetrný k čepeli noža
- Vyrobené v Českej republike
špecifikácie
- Materiál: bukové drevo
- Rozmery (Š x V x H): 300 × 200 × 19 mm
- Hmotnosť: 0,75 kg