G21 Špalek na mäso buk 400 x 300 x 60 mm
Popis
Každý správny kuchár vie, že správne naporciovať mäso je na prípravu pokrmu základ. Na porciovanie mäsa potrebujete dve pomôcky, na ktorých kvalite skutočne záleží. Ostrý nôž alebo sekáčik a kvalitný drevený porciovací klát .
Hlavné prednosti
- Kvalitný drevený porciovací klát s hrúbkou 6 cm
- Chuťovo neutrálne bukové drevo
- Prírodný materiál šetrný k ostrím nožov a sekáčikov
- Vyrobené v Českej republike
Klát na mäso G12 – najlepšia voľba na porciovanie
Porciovanie mäsa alebo krájanie zeleniny i tvrdých surovín na drevenej masívnej doske je šetrné k nožom aj sekáčikom na mäso, drevo netupí ich ostrie. Porcovací klát využijete aj pri naklepávaní mäsa paličkou. O kvalitnom prevedení klátu na porciovanie mäsa o veľkosti 40 × 30 cm svedčí aj jeho hrúbka 6 cm .
Bukový klát na porciovanie je stávka na istotu
Drevené kláty na mäso sa vyrábajú z rôznych druhov dreva, my sme pri výrobe porcovacieho kláta G21 použili drevo bukové pre jeho skvelé vlastnosti.
Na rozdiel od dreva dubového v sebe bukové drevo nemá horkosť, ktorá by sa mohla preniesť na potraviny, ani sa nedá tak ľahko znečistiť a zafarbiť, ako je to napríklad pri dreve jaseňovom alebo lipovom. Bukový porciovací klát je chuťovo neutrálny , tvrdý a odolný aj správne hutný.
Ako sa starať o drevené kláty na mäso
Aby vám porciovací klát vydržal čo najdlhšie, neumývajte ho v umývačke ani nečistite saponáty. Pri správnej starostlivosti budete mať klát na porciovanie mäsa v perfektnom stave aj bez použitia chémie. Stačí, keď ho po každom použití opláchnete a necháte uschnúť, krájaciu dosku môžete tiež vyčistiť citrónovou šťavou alebo octom. Dobré je drevený klát čas od času naolejovať rastlinným alebo minerálnym olejom, aby drevo nepresychalo.
Špecifikácia
- Materiál: bukové drevo
- Rozmery (Š x V x H): 400 × 300 × 60 mm
- Hmotnosť: 5,3 kg