Silikomart Silikónová forma na bábovku – katedrála
Popis
Do formy sa vojde 2,25 l cesta. Kvalitný nepriľnavý povrch silikónu nemusíte dopredu vymazávať tukom. Forma je vhodná tak na pečenie, ako aj na výrobu mrazených dezertov (vydrží teploty od –60 °C do +230 °C a je odolná voči teplotnému šoku). Silikónová forma je vhodná do každého typu rúry vrátane mikrovlnnej. Súčasťou balenia je aj kovový ráf, ktorý sa nasadí okolo obvodu formy kvôli väčšej stabilite pružného silikónu a jednoduchšej manipulácii. Forma kopírujúca tvary gotických katedrál vám umožní upiecť skutočne božský dezert.
Nechali sme pre vás otestovať foodblogerom:
Táto silikónová bábovková forma zaujme hlavne svojím krásnym a netradičným tvarom. V ponuke tohto e-shopu je ešte jedna, skoro rovnaká. Líši sa len tým, že nie je tak vysoká, ale je zase širšia. Každý si môže vybrať, ktorá sa mu viac páči a hodí. S formou sa pracuje veľmi dobre, jej horný okraj je spevnený snímacím kruhom, ktorý tiež znáša vyššie teploty, a forma s cestom sa s ním vkladá do rúry. Kladiem ju na plech na pečenie. Formu pred vložením cesta len zľahka pretriem tukom a jemne vysypem polohrubou alebo hrubou múkou. Bábovka sa potom lepšie vyklápa, hlavne stredová časť, a tiež povrch sa tak veľmi neleskne. Veľmi dobré výsledky je možné dosiahnuť pri pečení v teplovzdušnej rúre.
Už viackrát som sa presvedčila, že sa „je“ aj očami a bábovka upečená v tejto forme zaujme na prvý pohľad a bude ozdobou stola. Hodí sa nielen na slávnostné príležitosti. Vlastniť túto formu je prvý krok k úspechu a druhým krokom je mať dobrý recept. Buď nejaký rodinný, alebo si každý môže vybrať niektorý z týchto receptov na bábovku.
Za seba môžem túto formu odporučiť, určite sa bude hodiť aj ako darček pre všetkých, pre ktorých je pečenie múčnikov koníčkom a kuchyňa najobľúbenejšou miestnosťou v byte :-) A ak už túto formu vlastníme, tak zase môžeme príležitostne darovať upečenú bábovku, pekne zabalenú, ktorá určite poteší. Ja napríklad dodnes spomínam na rôzne bábovky mojich tetušiek a hlavne mamičky a babičky. A každá z nich mala svoju formu a podľa tvaru bolo poznať, od koho tá bábovka je. Každá gazdinka bola pyšná na tú svoju a bábovka zároveň neodmysliteľne patrila na nedeľný stôl. S peknou formou a pochvalou od stravníkov bude pečenie aj viac baviť. Želám vám veľa úspechov. M.F.