10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny

Silikomart Forma na makrónky v tvare srdca silikónová hnedá

Silikomart Forma na makrónky v tvare srdca silikónová hnedá

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
Forma na makrónky v tvare srdca z kvalitného silikónu.
10,70 €
10,70 €
Získajte dopravu ZADARMO so
u zásielok od 12,9 €

23.7.2024 na výdajnom mieste
24.7.2024 - 26.7.2024 na vašej adrese

Popis

Vo forme na makrónky vytvoríte 42 chutných mandľových pusiniek v tvare srdca. Vyrobená je z kvalitného silikónu, ktorý je nenáročný na údržbu, pritom je veľmi odolný. Nepriľnavý povrch uľahčí vyberanie hotových makróniek z formy.

Nechali sme pre vás otestovať foodblogerom:

Forma na pečenie srdiečkových makróniek je vyrobená z veľmi kvalitného silikónu, ktorý znáša teplotu od –60 °C až +230 °C. Upečiete v nej 42 ks makrónkových škrupiniek. Veľmi dobre sa s ňou pracuje, makrónky majú pekný srdiečkový tvar a makrónky sa dajú po úplnom vychladnutí z podložky ľahko odobrať. Podložka sa tiež veľmi dobre udržuje. Formu môžeme použiť nielen na makrónky, ale aj na výrobu čokoládových srdiečkových ozdôb, ktoré sa budú hodiť na rôzne múčniky a dezerty.
Makrónky pochádzajú z Francúzska, na ich prípravu sú potrebné lúpané mandle, alebo priamo už mandľová múka, bielky, cukor a farbivo. Mandle nastrúhané aj so šupkou by som použila len na makrónky s prídavkom kakaa, alebo keď sa robia v tmavších farbách. A náplň, tú si každý vyberie podľa obľúbenosti.
Makróniek sa netreba báť, aj keď sa niekomu nepodaria hneď na prvýkrát, tak si určite každý uvedomí prípadnú chybu v postupe a nabudúce sa tejto chyby vyvaruje. Na prvýkrát sa môže skúsiť hoc len z polovičnej dávky. Niekto používa pri výrobe horúci cukrový rozvar, ktorý sa zašľahá do bielkovej hmoty. Ja robievam druhým postupom, ale vždy je najlepšia vlastná skúsenosť a spokojnosť s výsledkom. Všetky kroky postupu sú pri výrobe makróniek dôležité. Ako vyšľahanie pevného snehu z bielkov s krupicovým cukrom s pridaním farbiva. Nasleduje vmiešanie jemne mletých mandlí s práškovým cukrom. Zmes mandlí a cukru je dobré ešte rozmixovať do konzistencie hladkej múky a preosiať, aby bola zmes naozaj jemná. Vmiešava sa a roztiera tak dlho, až je makrónková hmota lesklá a pomaly a lenivo steká zo stierky. Ak je hmota veľmi hustá, tak sa neroztečie do tvaru srdiečok a má nerovný povrch. Avšak nesmie sa ani premiešať , to by bola zase veľmi riedka. Správne vymiešanou zmesou naplníme cukrárske vrecko s hladkou koncovkou a otvory vo forme plníme v tvare písmena V. Formu máme na plechu na pečenie. Po naplnení celej formy plechom niekoľkokrát buchneme o stôl, alebo plech v jednej ruke naddvihneme a pobúchame zospodu dlaňou. Cesto by sa malo rovnomerne pomaly roztiecť do srdiečkových otvorov a vytlačia sa aj prípadné vzduchové bubliny. Potom necháme makrónky na povrchu dobre zaschnúť, na jemný dotyk prsta sa nesmú lepiť. Trvá to hoci aj hodinu alebo viac, podľa teploty v miestnosti. Potom plech vložíme do rúry predhriatej na cca 150 °C a makrónky pečieme zhruba 13 minút. Teplota rúry a čas je iba orientačný. Každá rúra pečie trochu inak a pri pečení na podložke sa pečie o cca1 – 2 minútky dlhšie, než hoci iba priamo na plechu. Ak si nie sme istí, tak skúsime zhora za vršok pohnúť jednou makrónkou. Ak je pevná a neuhýba, tak by mala byť upečená. Plech vyberieme a po úplnom vychladnutí makrónky odoberieme. Následne ich plníme krémom a pred podávaním necháme zhruba 10 hodín rozležať.
Ja som s formou veľmi spokojná, a preto ju môžem odporučiť. M.F.