10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny
Kód: 15629143

Silikomart Silikónová forma na čokoládu a ľad – srdce

Silikomart Silikónová forma na čokoládu a ľad – srdce

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
Silikón je viacúčelový materiál.
9,60 €
9,60 €
Získajte dopravu ZADARMO so
u zásielok od 12,9 €
Posledné 3 kusy

9.9.2024 na výdajnom mieste
9.9.2024 - 11.9.2024 na vašej adrese

Popis

Silikón je viacúčelový materiál. V tejto forme môžete vyrábať srdiečkový ľad (vydrží teploty do –60 °C), ktorý spestrí vaše nápoje. Alebo môžete do formy naliať čokoládu a vyrobiť krásne bonbóny.

Nechali sme pre vás otestovať foodblogerom:

Veľmi som si obľúbila silikónové formy na čokoládu Silikomart, som s výrobkami tejto značky veľmi spokojná. Dostať ich v rôznych vyhotoveniach a vyberie si naozaj každý. Táto srdiečková forma sa využije celoročne, a to na všetky príležitosti. Domáce pralinky alebo čokoláda v tomto tvare bude však najviac žiadaná na Valentína. Ak sa forma použije iba na čokoládu, tak jej bude potrebných 180 – 190 g. Môžu sa použiť všetky druhy – tak mliečna, horká, ako biela. Ak si niekto bude chcieť vyrobiť pralinky, tak stačí 120 g čokolády a nejaká trvanlivejšia náplň. Napr. veľmi jednoduchá: 50 g kokosu sa zmieša s 80 g sladeného kondenzovaného mlieka. Možností je veľa a kreativite sa medze nekladú. Pri výrobe praliniek postupujem tak, že rozpustím čokoládu v hrnci Vodný kúpeľ, menším štetcom v tenkej vrstve vymažem priehlbne vo forme a čokoládu nechám v chlade stuhnúť. Potom ešte raz zopakujem a po opätovnom stuhnutí naplním plnkou malý kúsok pod okraj a dorovnám čokoládou. Povrch vyrovnám a prípadnú nadbytočnú čokoládu zotriem mimo formy. Nechám niekoľko hodín v chlade, najlepšie cez noc, a pralinky z formy vylúpnem. Ide to perfektne. Ak niekto bude chcieť len odliať čokoládu, tak po rozpustení a naplnení formy odporúčam s formou niekoľkokrát buchnúť z výšky o dosku stola, aby tam nezostali vzduchové bublinky. Ak do mierne stuhnutej čokolády vo forme zafixujeme drevené miešadlo, tak potom sa srdiečko použije na horúcu čokoládu, kedy sa čokoládka vloží do horúceho mlieka a miešaním sa nechá rozpustiť. Do čokolády sa pri výrobe môže pridať málinko škorice. Všetkým odporúčam pozrieť si video s radami pána Radka Šubrta, mne osobne to veľmi pomohlo.



Prajem všetkým veľa radosti a zdaru pri výrobe čokoládok alebo praliniek a verím, že s touto formou budete spokojní tak ako ja. V letných mesiacoch sa dá, samozrejme, využiť na prípravu ľadu na ochladenie nápojov. M.F.