Bama Parný hrniec COOKY, hnedý
Popis
Jedinečný parný hrniec COOKY do mikrovlnnej rúry s priehľadným glazovaným vekom je vynikajúci na jednoduché a rýchle varenie v pare, ako aj na ohrievanie a rozmrazovanie potravín bez tuku a vďaka vareniu v pare si zachováva vitamíny a minerálne soli. Priestranná nádoba je vybavená naparovačom. Ideálna na rýchly ohrev knedlí. Je ideálna aj na uchovávanie potravín v chlade. Hrniec COOKY stačí po použití krátko opláchnuť pod tečúcou vodou, tuk a iné nečistoty sa z povrchu ľahko zmyjú, nie je potrebné používať čistiace prostriedky ani umývať riad v umývačke riadu. Ukážkové recepty: Penne v mikrovlnnej rúre Ingrediencie pre 4 osoby 350–400 g paradajkovej omáčky – 2 baklažány – 80 g masla – strúhaný parmezán – 1 malá cibuľa – bazalka – olej – 2 mozzarelly – soľ a čierne korenie podľa potreby Baklažány umyte a po nakrájaní na tenké plátky ich grilujte na grilovacej doske predhriatej podľa návodu 6 minút pri maximálnom výkone, pričom ich v polovici grilovania otočte. Okrem toho nakrájajte cibuľu na plátky a nechajte ju 4 minúty opekať na panvici s trochou oleja. Keď je cibuľa hotová, pridajte paradajkovú omáčku, soľ a korenie a varte 10 minút, pričom v polovici varenia cibuľu premiešajte. Uvarte penne, keď sú al dente, sceďte ich, zalejte paradajkovou omáčkou a pridajte čerstvú nasekanú bazalku. Do vymastenej zapekacej misy pridajte vrstvu cestovín, prikryte vrstvou baklažánu, plátkami mozzarelly, nastrúhaným parmezánom a pokračujte vo vrstvení, kým nespotrebujete všetky prísady. Pokryte vločkami masla a vložte do mikrovlnnej rúry na maximálny výkon na 10 minút. Cibuľová polievka na nemecký spôsob Ingrediencie pre 4 osoby 500 g bielej cibule – 125 g syru fontina alebo ementál – 50 g masla – mäsový extrakt – půl sklenice suchého bílého vína – 4 plátky žitného chleba – soľ – kajenské korenie Cibuľu nakrájanú na tenké plátky a maslo vložte do nádoby vhodnej do rúry s vysokým ohrevom, prikryte, vložte do rúry na maximálny výkon na 6 minút a potom pridajte cibuľu spolu s pol litrom horúcej vody, mäsovým extraktom a vínom. Nádobu opäť prikryte a nechajte ju v rúre, opäť na maximálny výkon, ďalších 6 minút. Medzitým vložte chlieb a syr nakrájaný na kocky a rovnaké diely do 4 nádob na pečenie; po uplynutí 6 minút vložte do nádob všetko, čo ste upiekli, posypte kajenským korením a prípadne soľou. Misky prikryte a vložte do rúry na maximálny výkon na 8 minút. Pred podávaním nechajte polievku 3 minúty odpočívať v rúre. Rozmer: 25 × 12,5 cm Objem: 1,8 L