10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny
Kód: 16222333

KINGHoff VARIČ 1,5 kg TEPELNÝ TEPLOMER KB-7283

KINGHoff VARIČ 1,5 kg TEPELNÝ TEPLOMER KB-7283

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
<p style="margin: 1em 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: none 0px; font-size: 12px; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; font-family:
Momentálne nedostupné.
25 €
Tovar od: Greatstore
25 €
Vrátenie zadarmo cez Packetu

Popis

P umožňuje naraz pripraviť až 1,5 kg mäsového výrobku. Na bočnej strane hrnca je zásuvka s otvorom pre priame meranie teploty vstupu mäsa. Používa sa na to solídne vyrobený nerezový teplomer, ideálny na pečenie rôznych druhov mäsa. Špeciálna stupnica presne udáva ideálnu teplotu na pečenie hydiny, bravčového, teľacieho, jahňacieho a hovädzieho mäsa. Teplotný rozsah 0 ° C – + 120 ° C.
Sada obsahuje aj plastové tašky 17×32cm, 10 ks v balení. Použitie vreciek uľahčuje vkladanie mäsa do nádoby a vyberanie hotového mäsového výrobku. Výrobok je vyrobený výlučne z PE a je schválený pre styk s potravinami. Hrúbka filmu 0,04 mm.

Rozmery šunkového variča:

  • Priemer produktu: 12cm
  • Výška produktu: 21cm

    Rozmery tašky:
  • Šírka produktu: 17cm
  • Výška produktu: 32cm

Recepty:

Šunka so šunkovým varičom

Šunka

Cesnak, bobkové listy, koriander, korenie a nové korenie dáme do hrnca, zalejeme 1 litrom vody, privedieme k varu. Odstavíme z ohňa, zmiešame so soľou a ochladíme. Umyté mäso osušte, nakrájajte na kúsky, vložte do studenej marinády, zakryte a dajte na 1–2 dni do chladničky. Potom vyberte z marinády, osušte a v kuchynskom robote rozdrvte 1/4 mäsa. Pridáme želatínu, dochutíme mletým korením podľa chuti a dôkladne premiesime. Vložte mäso do vrecka, pevne ho zaviažte a vložte do šunkového variča, zatvorte. Šunkový hrniec dajte do hrnca so studenou vodou, zohrejte ho na 85–90 stupňov a nechajte asi 2 hodiny lúhovať. Potom šunkový varič vyberte z vriacej vody, ochlaďte ho v studenej vode a odložte do chladničky, najlepšie na celú noc.

Bravčové karé zo šunkového variča

Bravčová kotleta

Do hrnca nalejeme 250 ml vody, pridáme bobkové listy, korenie, kmín a nové korenie, privedieme k varu, znížime oheň a varíme prikryté asi 10 – 15 minút, trochu vody sa rozvarí, ale je to v poriadku. Marinádu zakryjeme. Bravčové mäso umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Studenú marinádu vylejeme cez sitko do vody, pridáme nakladanú soľ, práškový cukor, želatínu a primiešame drvenú majoránku. Vložte mäso do sklenenej misky, zalejte marinádou, zakryte viečkom a odložte na 24 hodín do chladničky. Na druhý deň vložte sáčok do šunkového variča, dajte marinované bravčové karé, sáčok uzavrite a šunkový šľahač odložte na 24 hodín do chladničky. Po 48 hodinách nalejte vodu do veľkého hrnca, vložte šunkový varič a mäso duste okolo 80 stupňov Celzia asi 2 hodiny.Tiež si musím dávať pozor, pretože v šunkovom variči nie je teplomer. Po uplynutí tejto doby šunkový varič ochladím pod studenou vodou a odložím na celú noc do chladničky, aby klobása dobre stuhla. Potom vyberiem vrecúško zo šunkového variča a máme hotovú domácu klobásu

Valcovaná slanina

Valcovaná slanina

prísady:

  • cca 1,5 kg surovej slaniny
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice strúhanky
  • 3–4 strúčiky cesnaku
  • osolíme, podľa chuti umyjeme
  • možno tým diskrétnosť hotová marináda kúpená v obchode alebo nakladaná soľ

príprava:

Mäso umyjeme, roztlačíme, potrieme korením a dvoma strúčikmi prelisovaného cesnaku. Uchovávame v chladničke 1 – 2 dni.
Po vybratí mäso premasírujte. Čím dlhšie sa bude miesiť, tým bude jemnejšia a chutnejšia.
Pripravenú slaninu posypte dvoma strúčikmi nasekaného cesnaku, nadrobno nakrájaným korením, šampiňónmi alebo marinovanou slivkou atď. Mäso zrolujte.
Zasuňte vyhadzovač do hrnca na šunku (ďalšie dno s rukoväťami). Potom vložíme pripravené mäso.
Namontujte prítlačnú dosku, pružinu a zaistite.
Pripravený šunkový varič vložíme do hrnca s vriacou vodou. Hladina vody musí byť 1–2 cm. vyššia ako úroveň náplne v hrnci na šunku. Ak sa voda odparí, dolejte horúcou vodou.

Varíme 2,5 – 3 hodiny pri teplote asi 90 stupňov Celzia.
Po vybratí šunkového variča z vodného kúpeľa ho spolu so vstupom na mäso ochlaďte.
Pri vyberaní hotového výrobku postupujte presne naopak. Odstráňte blokádu, pružinu, prítlačnú dosku a pomocou rukoväte vytiahnite hotový výrobok spolu s prídavným dnom (vyhadzovačom).
Ak máte problém s vybratím produktu, ponorte šunkový hrniec na chvíľu do teplej vody.

Obedové mäso plnené vajíčkom

Nevyžiadaná pošta

prísady:

  • cca 1,3 kg mletého mäsa (dobre viditeľné hrubo mleté mäso)
  • 1 vajce
  • 2 lyžice strúhanky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • osolíme, podľa chuti umyjeme
  • podľa želania môžete pridať napríklad majoránku, nové korenie, kmín atď.

príprava:

Všetky suroviny poriadne premiešame. Čím dlhšie sa bude miešať – miesi sa, tým bude chutnejšie.
Zasuňte vyhadzovač do hrnca na šunku (ďalšie dno s rukoväťami). Potom vložte pripravené mäso, do ktorého môžete namáčať varené kuracie alebo prepeličie vajcia, huby, sušené huby alebo obľúbenú zeleninu, napríklad kúsky papriky, paradajky, cibule atď.
Naplňte 3/4 výšky šunkového variča.
Dali sme prítlačnú dosku, dlhšiu pružinu a zámok.
Pripravený šunkový varič vložíme do hrnca s vriacou vodou. Hladina vody musí byť o 1–2 cm vyššia ako hladina náplne v šunkovom sporáku. Ak sa voda odparí, dolejte horúcou vodou.

Varíme 1 hodinu 45 minút pri teplote asi 90 stupňov Celzia.
Po vybratí šunkového variča z vodného kúpeľa ho spolu so vstupom na mäso ochlaďte.
Pri vyberaní hotového výrobku postupujte presne naopak. Odstráňte blokádu, pružinu, prítlačnú dosku a pomocou rukoväte vytiahnite hotový výrobok spolu s prídavným dnom (vyhadzovačom).
Ak máte problém s vybratím produktu, ponorte šunkový hrniec na chvíľu do teplej vody.

Bravčové karé so slivkami zo šunkového variča

Sczab so slivkami

Pomocou dlhého noža vytvorte otvor priamo v slabinách a potom do neho napchajte sušené slivky. Zmiešajte olivový olej s octom a zvyškom korenia a v takto pripravenej marináde natrite bravčové karé a vložte do šunkového sporáka a potom odložte na 24 hodín do chladničky. Po uplynutí tejto doby položte na dno hrnca handričku a zalejte horúcou vodou, do ktorej vložte šunkový varič, aby voda bola 1 cm pod okrajmi šunkového variča. Vylúhujte 60 minút na miernom ohni a udržujte teplotu mäsa na 85 ° C. Po tejto dobe nechajte šunkový hrniec v tejto vode vychladnúť a potom ho vložte na 24 hodín do chladničky. Hotové mäso nakrájame na plátky a podávame s chlebom.