Kimbo Espresso Classico zrnková káva 1kg
Zrnková káva DeLonghi Kimbo Classic 1kg má intenzívne lahodnú arómu, bohatú penu a plnú chuť tých najlepších juhoamerických káv. Robusta je zastúpená 60%, Arabica 40%. Môžete si pripraviť lahodné espresso i krémové cappuccino rovnako ako praví profesionáli.
Celý popis
17,67 €
0,02 €/g
Tovar od:
MALL
17,67 €
0,02 €/g
Získajte dopravu ZADARMO so
Vrátenie zadarmo cez Packetu
Už dnes
na výdajnom mieste
Výdajné miesta
Už zajtra
na vašej adrese
Možnosti doručenia
Popis
Kimbo for DeLonghi
- káva Kimbo je už viac ako 50 rokov symbolom dokonalosti talianskeho espressa
- vysoko kvalitné suroviny, stále hľadanie perfektnej chuti a vnímavosť k požiadavkám zákazníka umožňujú vytvoriť úplne vyvážené espresso, ktoré premenia každý okamih v jedinečný zmyslový pôžitok
- s kávou Kimbo DeLonghi si môžete doma pripraviť lahodné espresso i krémové cappuccino rovnako ako praví profesionáli
- vzhľad obalu, dle aktuálne skladové zásoby
Objavenie kávy
- čierna, horúca, horká, voňavá ...... taká je káva, skôr rituálny nápoj, dnes neodmysliteľná súčasť našich životov
- história hovorí, že niektoré africké kmene poznali kávu odpradávna
- z rozomletých zŕn vyrábali kašu, ktorú dávali ako krmivo zvieratám a tiež bola užívaná bojovníkmi pred bojom pre zvýšenie ich udatnosti
- je nesporné, že od 13. storočia sa káva pije ako nápoj, a že v 15. storočí bolo pestovanie kávy už plne rozvinuté a začala expanzia po celom svete
- nápoj bol rýchlo spopularizovaný a prvá kaviareň bola otvorená v Mekke v 15. storočí. Do „Starého Sveta“ – Európy -dorazil ohlas kávy v 17. storočí prostredníctvom benátskych kupcov
Káva dnes
- kávovník patrí do rodu Coffea
- väčšina z nich sú tropické stromy alebo kríky
- sú dva základné druhy kávovníka – kávovník Arabica a kávovník Robusta
- káva Arabica predstavuje v súčasnej dobe asi 70% svetovej úrody, ale podiel Robusty stúpa
- Robusta obsahuje viac kofeínu, je silnejšia a tmavšia
- káva Arabica je náročnejšia na pestovanie a zber (je preto drahšia, ale zato kvalitnejšia, jemnejšia a s nižším obsahom kofeínu)
- miešaním Arabiky s Robustou sa zvýši obsah kofeínu a zníži cena kávy
- faktom však zostáva, že vďaka svetovým trendom v oblasti zdravej výživy ľudia začínajú dávať prednosť menšiemu obsahu kofeínu a vyššej kvalite
- dnes je kávovník mimoriadne dôležitým prvkom globálneho hospodárstva
- Pre kávu ako takú má najväčší význam kofeín, ktorý je obsiahnutý v praženej Arabike cca 0,7–1,4%, v robuste 2,2–2,4%. Kofeín je horký a tým prispieva k celkovej chuti kávy.
- Podstatná a daná kvalita kávy v šálke sa vyznačuje: charakteristickou arómou, jemnou kyslosťou, prirodzenou sladkosťou a výrazným telom.
Aróma
Telo
Kyslosť
Chuť
Struktura kávy
- centrum rezu
- zrno (endosperm)
- strieborná koža (testa, epidermis)
- pergamen (trup, endocarp)
- pektín vrstva
- buničiny (mesocarp)
- vonkajšej šupky (oplodie, exocarp)
Nechajte sa ďalej inšpirovať z našej ponuky: