Fruits du Paradis Citrónová kôra rozdrvená BIO 1 kg
Popis
Mnohí z nás si pravdepodobne stále myslia, že citrónová kôra je len niečo, čo chráni chuť celého citróna. Nie je to tak, pretože zázračné účinky tohto ovocia sa začínajú už v jeho šupke.
Odkiaľ sa vôbec vzali citróny? História citrónov siaha až do staroveku z ázijského kontinentu. Citróny sa údajne začali pestovať v Číne alebo Indii. Do Európy ich priniesli križiaci z Palestíny v rokoch 1000 až 1200.
A čo citróny dnes? V súčasnosti sa úrodou citrónov môžu pochváliť najmä Taliani a Španieli, pretože strom, z ktorého plody pochádzajú, rastie v subtropických a tropických oblastiach. Citróny potrebujú na správny rast teplo a slnečné svetlo.
A na čo je vlastne citrónová kôra? Niektorých z nás možno zaujalo, že aj kôra tohto ovocia sa dá použiť. A áno, môže! Neupravená kôra sa používa najmä do koláčov, buď ako surovina, alebo ako ozdoba, ako prísada do sladkých krémov, ale je výborná aj do dresingov, omáčok a dipov. Citrónová kôra je vynikajúca aj k mäsu alebo do vareného vína.
Aké zdraviu prospešné látky obsahuje kôra? Citróny sú známe veľkým množstvom vitamínu C. Tá sa nachádza aj v citrónovej kôre, ale sú v nej aj látky, ktoré sú antibakteriálne a pomáhajú našim zubom a ďasnám. Obsahuje tiež flavonoidy a pektíny, ktoré znižujú vysoký cholesterol, chránia pred hypertenziou a pomáhajú v boji proti obezite.
Zloženie: 100 % citrónová kôra drvená 4–8 mm BIO
Balenie: 1 kg
CZ-BIO-002
Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Výživové údaje v 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 50.6 kcal |
Tuky | 0,30 g |
z toho nasýtené | 0,04 g |
Sacharidy | 2,49 g |
z toho cukry | 2,49 g |
Vláknina | 8,63 g |
Bielkoviny | 1,50 g |
Soľ | 0,01 g |