La Plantation Čierne kampotské korenie 50 g
Popis
Podmanivá chuť s unikátnymi tónmi eukalyptu a mäty, ktoré by ste u čierneho korenia asi nečakali. Charakteristická výrazná a zároveň komplexná chuť Kampotského korenia, sušeného na slnku do typickej čiernej farby, Vás úplne uchváti rovnako, ako uchvátila tisícky šefkuchárov a gurmánov na celom svete pri príprave ikonických steakov a vysokej gastronómie. Ktorú si vďaka naším koreniam môžete pripraviť už aj doma.
S čierným kampotským korením budete chcieť variť a experimentovať, je ideálne na studenú kuchyňu ale aj na varenie. Oceníte ho na steakoch z hovädzieho aj kuracieho mäsa, na morských plodoch, hríboch, zelenine alebo grilovaných syroch. Krásne dochutí omáčky, dipy a šťavy ku mäsu.
Ručne zbierané a triedené čierne korenie z Kambodže vzniká sušením jedinečného Kampotského korenia. Pre čierne Kampotské korenie sú pracne zbierané krásne plody sýto zelenej farby. A ihneď sa spracovávajú. Šikovné ruky kambodžských žien oberajú jednu guľôčku za druhou, triedia ich a obmývajú. Následne sa korenie až 3 dni suší na slnku, čím sčernie a jeho bezkonkurenčná chuť sa vyladí k dokonalosti.
Špičkové produkty La Plantation sú opakovane oceňované na medzinárodných súťažiach ako Great Taste Awards, Monde Selection, Épicures d'Or alebo Gourmet Selection.
La Plantation je tak skvelým dôkazom toho, že projekt orientovaný na zachovanie tradičných lokálnych produktov so silným sociálnym, kultúrnym a environmentálnym presahom môže byť zároveň veľmi úspešným so svojimi produktmi na svetovom trhu. A aj napriek tomu, že je to dlhá a náročná cesta, jej výsledkom je kvalitný produkt, ktorý si zamilovalo milióny gurmánov po celom svete.