Lahoda - Evolúcia ľudských chutí
Lahoda - Evolúcia ľudských chutí
Popis
Čítavá história chuti a čuchu Túžba po lahodných chutiach ovplyvnila beh ľudských dejín. Rob Dunn a Monica Sanchez ponúkajú nový pohľad na to, prečo nám jedlo prináša radosť. Ako chuť prispela k vzniku prvých nástrojov, aký mohla mať vplyv na vyhynutie dávnych veľkých cicavcov a ako sa podieľala na evolúcii najchutnejších a najtučnejších plodov na svete? Dozviete sa o chuťových receptoroch, o ktorých ste ani netušili, že ich máte, zistíte, ako fermentovať mastodonta, ako paleolitické umenie súvisí so syrom, prečo sa podvedome vyhýbame horkému a naopak milujeme sladké a slané, a mnoho ďalšieho. V knihe Lahoda. Evolúcia ľudských chutí sa prelínajú príbehy s najnovšími vedeckými výskumami vykonanými u primátov i ľudí; kniha sa podrobne zaoberá históriou chuti, ktorá ovplyvnila vývoj človeka a formovala požitky, ktoré nám jedlo prináša.