KINGHoff MASOVÝ TEPLOMER KH-3697
Popis
Málokedy si uvedomíme, aké dôležité a podceňované je pri príprave jedla odborne zmerať ich teplotu počas tepelnej úpravy. Zvyčajne sa spoliehame na svoje, bohužiaľ často nespoľahlivé, zmysly. Na hodnotenie jedla často používame svoj zrak a čuch. Môžeme však niečo povedať o jeho vonkajších častiach, napríklad podľa farby pečeného kusu mäsa? Čo sa však deje vo vnútri? To je dôležité najmä pre väčšie kusy pečeného mäsa. Mäso môžeme počas pečenia nakrájať, ale potom ho skôr sledujeme ako merame. Tu nám pomáhajú profesionálne teplomery na varenie. Zvyčajne ide o špecializované merače špeciálne určené na meranie teploty potravín. Majú sondu, teda akýsi tepelne vodivý špíz, ktorý sa vkladá do pečeného mäsa. Vďaka nej poznáme teplotu jedla vo vnútri.
Počas varenia musia potraviny vo vnútri dosiahnuť správnu teplotu:
- hovädzie mäso by malo dosiahnuť min. 63 ° C;
- hydina a bravčové mäso – min. 74 ° C najmenej 2 minúty;
- regenerované jedlá – min. 75 ° C;
- skladované potraviny – min. 63 ° C
Teplota by sa mala merať v strede jedla – sonda musí byť v najhrubšej časti mäsa – ďalej od kostí. Ak má výrobok nepravidelný tvar alebo sa miska skladá z niekoľkých prísad, teplota by sa mala merať na niekoľkých miestach.
Špecifikácia:
- Teplomer vyrobený z nehrdzavejúcej ocele.
- Čitateľný štít so zvieracími motívmi.
- Presnosť potvrdená certifikátom.
- Priemer ciferníka cca 5 cm.
- Celková dĺžka cca 14 cm.
- Udáva teplotu od 0 ° C do 120 ° C.