Dellinger Nôž kuchársky Kiritsuke na pečivo 210 mm Volcano
Popis
Nôž Volcano Kiritsuke od značky Dellinger sa stane nepostrádateľným pomocníkom každého kuchára. Využijete ho na krájanie pečiva (rožkov, chleba, bábovky) a iných potravín, ktoré sú na povrchu tvrdé a vo vnútri mäkké. Vďaka vrúbkovanému ostrie počas krájania takmer nedrobíte. Navyše s nožom rozrežete pokojne aj veľký melón alebo ananás.
Hlavné prednosti
- Kvalitné prevedenie čepele aj rukoväte
- Odolná čepeľ – zo 72 vrstiev damaškovej ocele
- Rukoväť s nitom pre pevné spojenie s čepeľou
- Pohodlná manipulácia vďaka ergonomickej rukoväti
- Krásny japonský design
Odolná čepeľ v japonskom štýle
Kúpte si naozaj kvalitný nôž v japonskom štýle . Jeho čepeľ tvorí 72 vrstiev damaškovej ocele . Vďaka týmto vrstvám je mimoriadne odolná. Zdobí ju úchvatný damascénsky vzor Volcano , ktorý minimalizuje trenie pri reze a zabraňuje prilepeniu krájaných potravín k čepeli.
Kvalitná rukoväť
Na výrobu rukoväte noža Dellinger sa používa veľmi kvalitný a vodeodolný materiál G10 . Nehrozí teda, že by vám začala korodovať a oxidovať. Udrží si svoju tvrdosť a pevnosť. Navyše nevyžaduje skoro žiadnu údržbu. Rukoväť zdobí stredový mozaikový nit . Ten zároveň zaisťuje jej pevné spojenie s ostrím. Rukoväť je ručne leštená a ergonomicky tvarovaná, takže sa vám nôž pohodlne drží v ruke.
Ako sa o nôž starať
- Na zachovanie ostrosti nôž ručne umyte a ihneď osušte. Umývanie noža v umývačke riadu sa neodporúča.
- S nožom nekrájajte príliš tvrdé a zmrazené potraviny, aby ste nezlomili jeho ostrie.
- Po použití je vhodné nôž potrieť olejom. Pokiaľ viete, že nôž nebudete dlhšiu dobu používať, je lepšie nôž naolejovať a zabaliť do handričky alebo novín.
- Agresívne látky môžu na noži zanechať časti, ktoré budú korodovať a vytvárať škvrny. Pri takom jave nehrdzavie ostrie noža, ale práve prichytené časti. Na odstránenie odporúčame použiť napríklad jedlú sódu.
- Na brúsenie noža použite ocieľku alebo diamantové a vodné brúsne kamene.
Špecifikácia
- Značka: Dellinger
- Séria: Volcano
- Model: Kiritsuke
- Určenie: nôž
- Typ noža: na pečivo
- Tvrdosť jadra čepele: 62–64 Rockwella
- Farba: čierna, červená
- Materiál čepele: japonská damašková oceľ VG10
- Materiál rukoväte: G-10
- Hmotnosť: 260 g
- Dĺžka ostria: 210 mm
- Dĺžka rukoväte: 110 mm
- Celková dĺžka: 345 mm
Obsah balenia
- 1× kuchynský nôž