IZMAEL Damaškový kuchynský nôž Asahikawa-Kiritsuke/Hnedá KP27633
Popis
Damaškový kuchynský nôž Asahikawa-Kiritsuke
Kvalitne spracovaný kuchynský nôž za úžasnú cenu! Tento nôž má zaujímavú rukoväť. V štruktúre materiálu sa strieda viac vrstiev rôznych druhov ocele. Tieto vrstvy sú spojené metódou kováčskeho zvárania do jedného celku (pri tomto noži to je 7 vrstiev). Pri používaní berte ohľad na to, že nôž je veľmi ostrý a slúži na krájanie potravín (nie zamrazených a nie je vhodný na sekanie potravín). Odporúčame ihneď po použití nôž umyť, osušiť a odložiť na miesto. Výhody nožov z tejto rady je neobyčajná ostrosť a tvrdosť (HRC60±2).
Damašková oceľ sa vyrába opakovaným skováním, prekladaním a znovu skováním niekoľkých pásikov ocele o rozdielnych vlastnostiach, takto vzniká charakteristický vzor, ktorý máva desiatky až stovky vrstiev. Damašková oceľ je vďaka zoskupeniu materiálov rozdielnych vlastností dlhodobo ostrá a odolná.
Jadro ocele tvorí jedna z najlepšie hodnotených ocelí VG-10. Vysoko abrazívne odolná nerezová oceľ.
Oceľ V Gold 10 je všeobecne známa ako VG-10 alebo niekedy V-Kin-10 (kín je skratka pre „zlato“ v japončine). VG-10 je unikátna formulácia ocele s vysokým obsahom uhlíka a obsahom chrómu, vanádu, molybdénu a kobaltu. Oceľ je špeciálne určená pre tie najkvalitnejšie nože používané tak v kuchyni, tak aj v teréne. VG-10 je často nazývaná „super oceľ“, pretože je navrhnutá tak, aby si uchovala ostrosť a trvanlivosť, bez toho aby sa stala krehkou. Najčastejšie používaná pri výrobe damaškových nožov. Keď je oceľ používaná ako jadro a je skladaná s ďalším druhom ocele, tak sa dosiahnú najlepšie vlastností nožov, ked sú vďaka spojeniu dvoch druhov ocelí zároveň pevné, tvrdé, dostatočne pružné a odolné voči korózii.
NOŽE NEDÁVAJTE DO UMÝVAČKY RIADU!!!
Špecifikácia:
Materiál čepele : Oceľ VG-10
Materiál rukoväte: živica
Tvrdosť: HRC60±2
Farba: strieborná s hnedou rukoväťou
Veľmi pohodlné do ruky.
Nepoužívajte na mrazené potraviny
Balenie: 1ks Kiritsuke
Veľkosti nožov:
Nôž Kiritsuke- 33cm, čepeľ 20,5cm