Wüsthof Silverpoint Čínsky kuchársky nôž + Brúsik
Popis
Čínsky kuchársky nôž 4692/18:
dĺžka čepele 18 cm
vysoko kvalitná nerezová oceľ
leštené ostrie pre mimoriadnu ostrosť
prepracovaná rukoväť
pohodlná a bezpečná manipulácia
úplne hygienický
Čínske kuchárske nože sú špeciálne navrhnuté pre tieto požiadavky:
krájanie a sekanie bylín a zeleniny
rezanie mäsa, kapusty, zeleniny, byliniek a ovocia
nôž je v tvare sekáčika, ale nie je vhodný pre rezanie kostí
Brúsik 4347:
dvojstupňový ostrič nožov: prvý stupeň (karbid) pre hrubé brúsenie zostrí tupé hrany / druhý stupeň (keramika) je vhodný ako pre jemné brúsenie v nadväznosti na prvý stupeň, tak pre pravidelné ostrenie čepele – poskytuje leštené, ako britva ostré hrany
možno použiť na vrúbkované aj zúbkované ostrie (iba keramický jemný stupeň)
mäkká rukoväť
bezpečné a jednoduché použitia: Položte brúsik na rovnú pracovnú plochu. Držte brúsik jednou rukou a rukoväť noža druhou rukou. Zadné koniec čepele noža vložte do drážky s brúsnymi lamelami v uhle 90 °, potom čepeľ za použitia mierneho tlaku na čepeľ pretiahnite do špičky. Opakujte túto akciu vždy od zadného konca čepele do špičky (nikdy tam a späť). S cieľom dosiahnuť čo najlepšieho výsledku by čepele mali byť čistené pred a po každom brúsení. Po použití brúsky ho očistite vlhkou handričkou alebo jemnou kefou a vytrite dosucha. Neoplachujte tečúcou vodou.
Rada: Silverpoint
Prevedenie: Nekované nože