Browin Vínne liehovarnícke turbo kvasinky 5-7 dní 40 g
Popis
Vínne turbo kvasinky Browin sú zmesou živín, vitamínov a kvasiniek na rýchle kvasenie. Je ideálne na kvasenie bieleho a červeného ovocia všetkých druhov. Turbo kvasinky sa vyznačujú rýchlym kvasením – dokážu vykvasiť 7 kg cukru za 5–7 dní (pri teplote 20–29 °C). Zmes vystačí na 25 l kvasenia.
Parametre:- Značka: Browin
- Hmotnosť: 40 g
- Zmes vystačí na 25 l nastavovania
- Pracovný čas: 5–7 dní
Zmiešajte obsah vrecúška v 100 ml vody prevarenej a ochladenej na 30 °C, nechajte 20 minút pri izbovej teplote. Po uplynutí tejto doby nalejte roztok do fermentačnej nádoby alebo balóna so súpravou na víno.
Kvasinky dosiahnu svoj plný potenciál s vitamínom B1 (401010) a Kombi Vita (401030).
Podrobný zoznam údajov nájdete v priložených súboroch.
Zloženie: Kvasinky sú vyrobené z kvasiniek, ktoré sú v súlade s požiadavkami na kvalitu:Saccharomyces cerevisiae var. bayanus vínne kvasinky, emulgátor: sorbitol monostearát.
Upozornenie.Pre optimálny priebeh fermentácie sa odporúča pridať kondicionér: B1 (401010), Kombi Vita (401030).
Minimálna trvanlivosť pred použitím: Dátum exspirácie a číslo šarže na pečati. Skladujte na suchom mieste pri izbovej teplote. Výrobok určený len na enológiu, nie na priamu konzumáciu.
Informácie o výrobku:Fermivin PDM sú kvasinky na kvasenie do 16 % alkoholu BAYANUS, ktoré sa vďaka svojej univerzálnosti skvele hodia do vín z egrešov, hrušiek, marhúľ, jahôd, obilnín, hlohu, jabĺk, šípok, bieleho a čierneho hrozna, rebarbory, sultánok, čerešní, višní, čerešní, malín, rododendrónov a haluzi, arónie, ostružín, čiernych, bielych a červených ríbezlí, čučoriedok, bazových plodov. Tieto kvasinky majú mierny vplyv na aromatický profil vína, čím zachovávajú vôňu ovocia, z ktorého sa nápoj vyrába. Tieto kvasinky kvasia aj v náročných podmienkach vysokej koncentrácie cukru, vysokej koncentrácie alkoholu alebo nízkych teplôt. Z tohto dôvodu sa odporúčajú aj na kvasenie medovej mladiny a na opätovné kvasenie vín, tzv. reštart.
Vďaka veľmi širokému rozsahu, v ktorom kvasinky Fermivin PDM kvasia, sa ich oplatí používať pri kvasení v pivniciach alebo miestnostiach, kde je teplota nižšia ako izbová.
Jedno vrecúško kvasiniek je vhodné na prípravu 10 až 35 l vínnej šťavy.
Suché vínne kvasinky Fermivin PDM sa veľmi ľahko používajú, stačí krátka rehydratácia.