G21 Špalek na mäso buk 400 x 300 x 60 mm
Popis
Každý dobrý kuchár vie, že správne porciovanie mäsa je pre prípravu pokrmu nevyhnutné. Na porciovanie mäsa potrebujete dva nástroje a na ich kvalite naozaj záleží. Ostrý nôž alebo sekáčik a kvalitný drevený blok na krájanie.
Krájanie mäsa alebo krájanie zeleniny a tvrdých surovín na masívnej drevenej doske je šetrné k nožom a sekáčikom na mäso, drevo netupí ich čepele. Krájací blok sa dá použiť aj pri sekaní mäsa paličkou. O kvalite špalíka na krájanie s rozmermi 40 × 30 cm svedčí aj jeho hrúbka 6 cm.
Bukový kmeň na rezbárstvo je stávka na istotu
Drevené polená na mäso sa vyrábajú z rôznych druhov dreva, pri výrobe rezbárskeho polena G21 sme použili bukové drevo pre jeho vynikajúce vlastnosti.
Na rozdiel od dubového dreva nemá bukové drevo horkosť, ktorá sa môže preniesť na potraviny, ani sa tak ľahko nezafarbuje a nemení farbu ako napríklad jaseň alebo lipa. Bukové drevo na sekanie má neutrálnu chuť, je tvrdé, odolné a dostatočne husté.
Ako sa starať o drevené polená na mäso
Ak chcete, aby vám špalík na krájanie vydržal čo najdlhšie, neumývajte ho v umývačke riadu ani ho nečistite saponátmi. Správnou starostlivosťou získate dosku na krájanie mäsa v perfektnom stave bez použitia chemikálií. Po každom použití ju stačí opláchnuť a nechať uschnúť, dosku na krájanie môžete tiež vyčistiť citrónovou šťavou alebo octom. Z času na čas je dobré poleno namazať rastlinným alebo minerálnym olejom, aby sa drevo nevysušilo.
TIP: Drevený špalík môžete pred krájaním/porciovaním krvavého mäsa namočiť. Krv a šťavy z mäsa sa tak ľahko nevsiaknu do dreva.
Hlavné výhody
- Kvalitný drevený blok na krájanie s hrúbkou 6 cm
- Chuťovo neutrálne bukové drevo
- Prírodný materiál šetrný k čepeliam nožov a sekáčov
- Vyrobené v Českej republike
špecifikácie
- Materiál: bukové drevo
- Rozmery (Š x V x H): 400 × 300 × 60 mm
- Hmotnosť: 5,3 kg