10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny
Kód: 33724871

Life Extension Doplnky stravy Mix Capsules

Life Extension Doplnky stravy Mix Capsules

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
Life Extension Mix™ Capsules360 kapsúlKatalógové číslo položky: 02354 Štúdie ukazujú, že ľudia, ktorí jesť čo najviac ovocia a zeleniny, tešiť sa zdravšiemu a dlhšiemu životu, ale dostať odporúčaných päť porcií denne je ťažké aj pre tie najzdravšie diéty.
108 €
Tovar od: Takemore_net
108 €
Doprava zadarmo

11.11.2024 na vašej adrese

Popis

Life Extension Mix™ Capsules

360 kapsúl

Katalógové číslo položky: 02354

Štúdie ukazujú, že ľudia, ktorí jesť čo najviac ovocia a zeleniny, tešiť sa zdravšiemu a dlhšiemu životu, ale dostať odporúčaných päť porcií denne je ťažké aj pre tie najzdravšie diéty. Preto sme vytvorili Life Extension Mix™, každodenný doplnok, ktorý poskytuje všetky vysoko účinné vitamíny a minerály potrebné na vytvorenie základného kameňa komplexného programu udržiavania zdravia.


Výhody na a Glance

  • Poskytuje celé spektrum základných živín potrebných pre zdravie celého tela

  • Podporuje funkciu bunkovej DNA

  • Udržiava už normálnu kontrolu glykémie

  • Pomáha regulovať oxidáciu LDL

Naša receptúra šetrí čas a peniaze tým, že kombinuje najdôležitejšie živiny – vrátane jedinečných zeleninových, ovocných a botanických extraktov – do jedného produktu, čím eliminuje potrebu užívať desiatky samostatných doplnkov.

Viac faktov o Life Extension Mix

Life Extension Mix™ je najmodernejšia multinutričná receptúra nabitá tými najčistejšími a najúčinnejšími formami vitamínov, minerálov, aminokyselín a jedinečných rastlinných, ovocných a rastlinných extraktov. V každej dennej dávke Life Extension Mix™ získate širokú škálu živín:

Bioaktívny kvercetínový fytozóm</ h3> Life Extension Mix™ obsahuje 5 mg kvercetínu, ktorý bol integrovaný do fytozómu. Fytozóm je fosfolipidová guľôčka, v ktorej je obalená botanická zlúčenina, ktorá napomáha jej absorpcii a zvyšuje jej biologickú dostupnosť: tento kvercetín je až 50-krát biologicky dostupnejší ako štandardný kvercetín. Kvercetín podporuje bunkové zdravie, endotelové zdravie a zdravú imunitnú funkciu. Delfinidíny < div>Delfinidíny, ktoré sa nachádzajú v tmavočervenom ovocí, sú silné antokyanínové zlúčeniny, ktoré aktivujú produkciu oxidu dusnatého, umožňujú vaskulárnu relaxáciu a podporujú zdravý krvný tlak.1–4 Môžu tiež pomôcť zmierniť zápalové faktory5–8 a glykáciu,9 stimulovať imunitu systému a udržiavať zdravú hladinu cukru v krvi v normálnom rozmedzí, čo pomáha kontrolovať metabolickú rovnováhu. S Life Extension Mix™ získate rovnaké množstvo delfinidínov, aké nájdete v 3¼ šálky malín alebo 5¾ šálky sušených sliviek. Pyridoxal 5'-fosfát Glykácia nastáva, keď cukry reagujú s bielkovinami a lipidmi vášho tela a vytvárajú nefunkčné zosieťované štruktúry nazývané pokročilé glykačné konečné produkty (AGEs).21 Zatiaľ čo glykácia je normálny dôsledok starnutia, nie je ani zďaleka žiaduca.22–26 Okrem toho je účinok glykácie viditeľný navonok vo forme zosieťovaných proteínov v normálnej starnúcej pokožke.27,28 <div
Na boj s týmito účinkami poskytuje každá denná dávka Life Extension Mix™ 20 mg drahého pyridoxal 5'-fosfátu – metabolicky aktívneho B6, o ktorom sa ukázalo, že chráni pred glykačnými reakciami.29–31 Štandardizovaný extrakt z granátového jablka Publikované štúdie ukazujú, že granátové jablko pomáha udržiavať zdravé kardiovaskulárne funkcie32–37 a zdravá štruktúra DNA v bunkách prostaty.38–43 Náš extrakt z granátového jablka je štandardizovaný tak, aby poskytoval biologicky aktívne punicagíny, ktoré sú pre toto ovocie také jedinečné. Tieto punicalagíny sú 100% rozpustné vo vode, majú pozoruhodnú 95% mieru absorpcie44 a sú vysoko účinné pri inhibícii voľných radikálov.45 To znamená, že nielenže absorbujú oveľa lepšie ako iné prírodné antioxidanty, ale majú aj vynikajúcu antioxidačnú kapacitu. .
Denná dávka Life Extension Mix™ poskytuje punicalagíny a ďalšie polyfenoly, ktoré sa nachádzajú až v 2,6 unciách šťavy z granátového jablka. <h3 style =„text-align: justify;“>Výťažky z čučoriedok

Silné prírodné antioxidanty čučoriedkové antokyány preukázali vlastnosti, ktoré ďaleko presahujú inhibíciu voľných radikálov, zatiaľ čo aktívna zložka čučoriedok (pterostilbén) podporuje zdravé hladiny lipidov a glukózy u ľudí, ktorí sú už v normálnom rozmedzí.46–49 Ešte vzrušujúcejšie je, že tieto zložky čučoriedok (pterostilbén a antokyány) môžu pomôcť chrániť štruktúru DNA.50–54 Life Extension Mix™ obsahuje extrakt z divokej čučoriedky, ktorý poskytuje najaktívnejšie zložky nachádzajúce sa v tomto zdraviu prospešnom ovocí.

Štandardizovaný extrakt zo zeleného čaju

V posledných rokoch bolo publikovaných množstvo pozitívnych štúdií o zdravotných výhodách zeleného čaju.55–63 Zistilo sa, že aktívne „polyfenolové“ zložky zeleného čaju majú pozoruhodné biologické aktivity, ktoré zahŕňajú inhibíciu oxidácie LDL a neuronálnych peroxidácia pri zachovaní zdravej štruktúry DNA.64–73

Denná dávka Life Extension Mix obsahuje 325 mg extraktu zo zeleného čaju bez kofeínu, ktorý je štandardizovaný tak, aby poskytoval 98 % aktívnych polyfenolov, ktorým vedci pripisujú množstvo zdravotných výhod zeleného čaju. To sa rovná pitiu asi jeden a pol šálky zeleného čaju denne. Navyše sa ukázalo, že extrakty zo zeleného čaju v prášku absorbujú o 60 % až 90 % lepšie do krvného obehu v porovnaní s pitím samotného zeleného čaju.74

Štandardizované rastlinné extrakty

Väčšina multivitamínových doplnkov neobsahuje žiadne rastlinné extrakty, ale Life Extension Mix™ ich ponúka širokú škálu, vrátane 8 mg luteolínu, flavonoidu nachádza sa v petržlene, bazalke, zeleri a iných potravinách. Ukázalo sa, že luteolín poskytuje ochranu DNA75 pred oxidačným poškodením a inhibuje nadmerné hladiny cytokínov, ako sú interleukín-4 a interleukín-13.76

Brokica obsahuje niekoľko aktívnych zložiek, z ktorých najvýznamnejší je sulforafan vďaka svojim jedinečným detoxikačným účinkom a účinkom na ochranu DNA.77–80 Naša receptúra obsahuje koncentrovanú zmes brokolice so štandardizovanými extraktmi sulforafanu a glukozinolátov, zlúčenín pripisovaných mnohým ochranným výhodám brokolice,81–101, ako aj chlorofylu na ochranu génov.102– 113

Life Extension Mix™ tiež obsahuje viac luteínu a viac lykopénu ako obľúbené vitamíny na jeden deň. Ukázalo sa, že luteín, extrakt nachádzajúci sa v kukurici a listovej zelenine, ako je kel a špenát, pomáha udržiavať kritické pigmenty v očnej makule,117 zatiaľ čo lykopén z paradajok pomáha udržiavať štruktúru DNA a chráni pred oxidáciou LDL.118–128



Štandardizované ovocné extrakty

Okrem našich štandardizovaných granátových jabĺk a výťažky z divokých čučoriedok, Life Extension Mix™ obsahuje aj ovocné výťažky, ako sú čučoriedka, hroznové semienko a citrusové bioflavonoidy, ktoré zabezpečujú zdravú cirkuláciu v celom tele a udržiavajú zdravú DNA.

Naša jedinečná receptúra je posilnená s maqui berry a čerešňou pre ich antioxidačné výhody pre zdravie srdca, ako aj pre funkciu svalov a kĺbov.129–148 Obsahuje tiež prispôsobenú zmes černíc, brusníc, sliviek, bazy čiernej, žeruchy, čerešní a iného ovocia, ktoré podľa štúdií poskytujú viaceré priaznivé účinky na telo.

Početné štúdie poukázali na mnohé výhody olivových polyfenolov a Life Extension Mix™ obsahuje olivový extrakt štandardizovaný tak, aby poskytoval polyfenoly ako hydroxytyrozol, o ktorých sa preukázalo, že chráni pred oxidáciou LDL, potláča voľné radikály a stabilizuje bunkové membrány.149–161

Extrakt lignanu zo sezamových semienok</ strong>

Sezam a jeho lignany majú širokú škálu aplikácií v ľudskom zdraví, vrátane zvyšovania hladín gama tokoferolu v ľudskom tkanive,162 163 zosilnenia priaznivých účinkov rybích olejov a pomáha udržiavať už normálnu hladinu cholesterolu/ Hladiny LDL u ľudí.164–173 Life Extension Mix™ poskytuje 10 mg extraktu sezamového lignanu, ktorý poskytuje priame výhody lignanov a zvyšuje účinky vitamínu E174 a ďalších živín v tele, ako je kyselina gama-linolénová (GLA ).

Živiny na udržanie zdravých hladín glukózy v krvi

Chróm, horčík a biotín sú potrebné na udržanie zdravej hladiny cukru v krvi pre tých, ktorí sú už v normálnom rozmedzí.175–186 Okrem vysoko vstrebateľných foriem horčíka a super vysoko účinného biotínu obsahuje Life Extension Mix™ 500 mcg chrómu, vysoko stabilný, biologicky aktívny špičkový komplex chrómu. Štúdie o výhodách suplementácie chrómu ukazujú, že na dosiahnutie optimálneho účinku sú potrebné dávky presahujúce 200 mcg denne.


Vysoko účinný vitamín D3

Výskumníci sa dnes obávajú, že mnohí ľudia si nedopĺňajú dostatok vitamínu D, ktorý je kritickou živinou na udržanie hustoty kostí a zdravého delenia buniek.190–197 V skutočnosti, prehľad v New England Journal of Medicine naznačil, že odporúčaný príjem vitamínu D je neadekvátny a je potrebné ho zvýšiť aspoň na 800 IU vitamínu D3 denne.198 V súčasnosti väčšina odborníkov v tejto oblasti verí, že príjem medzi 1 000 a 10 000 IU u dospelých povedie k zdravšia hladina 25(OH)D v sére, približne 50–80 ng/ml.199–201

Každá denná dávka Life Extension Mix™ poskytuje 2 000 IU vitamínu D3. Navyše táto receptúra obsahuje iba 500 IU vopred pripraveného vitamínu A. Predpripravený (nie beta-karotén) vitamín A môže interferovať s výhodami vitamínu D, no väčšina multivitamínov obsahuje 5 000 až 25 000 IU pripraveného vitamínu A.202<br / 

5-MTHF (5-metyltetrahydrofolát)

Folát pomáha udržiavať hladinu homocysteínu v normálnom rozmedzí. Jedna dávka našej receptúry obsahuje 400 mcg bioaktívnej 5-MTHF formy folátu, ktorá je až 7-krát viac biologicky dostupná ako obyčajná kyselina listová.

Selén a apigenín

Life Extension Mix™ teraz obsahuje tri účinné formy selénu (SelenoExcell®, Se-metyl-selenocysteín a seleničitan sodný). Novo je zahrnutý aj apigenín, silný bioflavonoid nachádzajúci sa v mnohých druhoch zeleniny a ovocia, ktorý zvyšuje ochranu buniek.

Prečo si vybrať Life Extension Mix™ pre svoj multinutričný doplnok? 

Zložky v Life Extension Mix™ sú založené na viac ako 35 rokoch klinického výskumu a my sme vybrali tie najčistejšie a najúčinnejšie formy rastlinných extraktov, vitamínov, minerálov a iných živín. pre maximálnu absorpciu. Objavte rozsiahle výhody Life Extension Mix™!

Hodnotenia založené na výsledkoch prieskumu ConsumerLab.com z roku 2018 medzi používateľmi doplnkov.

Doplnkové fakty

Veľkosť dávky 12 kapsúl (za deň)



Množstvo na porciu
Vitamín A (ako betakarotén , acetát) (5 000 IU)

1500 mcg

Vitamín C (ako askorbát vápenatý, kyselina askorbová, askorbylpalmitát, askorbát horečnatý, askorbát niacínamidu, extrakt z aceroly)

970 mg

Vitamín D3 (ako cholekalciferol) (2 000 IU)
Vitamín E (ako D-alfa tokoferylsukcinát, D-alfa tokoferol)

67 mg</ p >

Tiamín (vitamín B1) (ako tiamín HCl)
Riboflavín (vitamín B2) (ako riboflavín, riboflavín 5'-fosfát)

50 mg

Niacín (ako 61 % niacínamid, 38 % niacín, 1 % niacínamid askorbát)

190 mg

Vitamín B6 [ako pyridoxal 5'-fosfát (100 mg), pyridoxín HCI (5 mg)]

105 mg

Folát (ako vápenatá soľ L-5-metyltetrahydrofolátu)

680 mcg

Vitamín B12 (ako metylkobalamín)

600 mcg

Biotín

3000 mcg

Kyselina pantoténová (ako D-kalciumpantotenát s 5 mg pantetínu)

600 mg

Vápnik (ako Ca askorbát, D-pantotenát vápenatý, Ca D-glukarát, fosforečnan vápenatý)

140 mg

Jód (ako jodid draselný)

150 mcg

horčík (ako oxid horečnatý, citrát, arginát, glycinát, taurinát, askorbát)

420 mg

Zinok (ako citrát zinočnatý, L-OptiZinc®3 zinok mono-L-metionín sulfát)

35 mg

Selén [ako seleničitan sodný, kvasinky SelenoExcell®4 s vysokým obsahom selénu, Se-metyl L-selenocysteín]

200 mcg

Meď (ako chelát bisglycinátu medi TRAACS®12)

1 mg

Mangán (ako citrát mangánu, glukonát)

1 mg

Chróm [ako Crominex®5 3+ chróm stabilizovaný extraktom Capros® amla (ovocie), PrimaVie® Shilajit]

500 mcg

Molybdén (ako chelát molybdénovej aminokyseliny)

125 mcg

Draslík (ako citrát draselný)

35 mg

Zmes brokolicového koncentrátu [brokolicový prášok, extrakt (klíčok, ružička, semienka) (poskytuje glukozinoláty, sulforafan]

525 mg

N-acetyl-L-cysteín ( NAC)

600 mg

325 mg

Extrakt z aceroly 4: 1 (berry)

300 mg

Inositol

250 mg

Bioflavonoidy citrusových plodov horkého pomaranča (kôra, ovocie) [štd. je 50 % hesperidín]

200 mg

Vlastná zmes ovocia a bobúľ [baza európska, černica, čučoriedka, sladká čerešňa, brusnica, slivka, tomel (Diospyros kaki) prášky]

200 mg

Taurín

200 mg

< /td >

Antokyanínový extrakt z divokej čučoriedky (ovocie)

Sensoril®11 Ashwagandha extrakt (koreň, list) [štd. je 32 % oligosacharidov, 10 % glykozidových konjugátov]

125 mg

Trimetylglycín (TMG) ( ako bezvodý betaín)

100 mg

CherryPure®1 višňový extrakt (tart cherry) proantokyanidínový extrakt (šupka)

85 mg

extrakt z granátového jablka POMELLA®9 (ovocie ) [štd. je 30 % punicalagins]

85 mg

Prírodné zmiešané tokoferoly (poskytujúce tokoferoly gama, delta, alfa, beta)

60 mg

Čučoriedka MirtoSelect®10 extrakt (ovocie)

30 mg

Proantokyanidínový extrakt z hrozna BioVin®7 (celé hrozno)

25 mg

Leucoselect®6 extrakt z hroznových jadierok proantokyanidínu

25 mg

Bio-kvercetínový fytozóm (poskytujúci 5 mg kvercetínu [z japonského koncentrátu sophora (kvetinové puky)], fosfatidylcholínový komplex [zo slnečnice])

15 mg

Bromelain [z ananásu (stonka)] (2400 želatínových tráviacich jednotiek/gram)

15 mg

Luteín [z extraktu z nechtíka (kvetu)] (poskytuje 465 mcg trans-zeaxantínu)

15 mg

Olivový extrakt (ovocie) (poskytujúci polyfenoly, hydroxytyrozol, tyrozol, oleuropeín)

12,5 mg

Lignan extrakt zo sezamových semienok

10 mg

Luteolín [z japonskej sofory (kvetinové puky)]

8 mg

Apigenin

5 mg

Bór (ako chelát bór aminokyseliny)

3 mg

Lykopén [z LycoBeads®8 prírodného paradajkového extraktu (ovocie)]

3 mg

Delfinidíny [z výťažku z bobúľ maqui Delphinol®2 (Aristotelia chilensis) (ovocie)]

2 mg

Kyanidín-3-glukozid (C3G) [z extraktu z čiernych ríbezlí (ovocie)]

1,25 mg

Ďalšie zložky: želatína (kapsula), maltodextrín, oxid kremičitý, mikrokryštalická celulóza, rastlinný stearát, škrob.
<p

1– CherryPure® je registrovaná ochranná známka spoločnosti Shoreline Fruit, LLC.

2– Delphinol® je registrovaná ochranná známka spoločnosti MNL.

3 – L-OptiZinc® a logo sú ochranné známky spoločnosti Lonza alebo jej pridružených spoločností.

4– SelenoExcell® je registrovaná ochranná známka spoločnosti Cypress Systems Inc.

5– Crominex® 3 + , Capros® a PrimaVie® sú registrované ochranné známky spoločnosti Natreon, Inc.

6– Leucoselect® je registrovaná ochranná známka spoločnosti Indena S.p.A.

7– BioVin® je registrovaná ochranná známka spoločnosti Cyvex Nutrition dba Biooriginal.

8– Lycored LycopeneTM je registrovaná ochranná známka spoločnosti Lycored;Orange, New Jersey.

9– Extrakt POMELLA® je krytý patentom USA 7 638 640 a POMELLA ® je registrovaná ochranná známka spoločnosti Verdure Sciences, Inc.

10– MirtoSelect® je registrovaná ochranná známka spoločnosti Indena, S.p.A., Miláno, Taliansko.

11– Sensoril® je chránený podľa patentov USA č. 6,153,198 a 6,713,092 a je registrovaná ochranná známka spoločnosti Natreon, Inc.

12-TRAACS® je registrovaná ochranná známka spoločnosti Albion Laboratories, Inc.

Dávkovanie a použitie

Užite dvanásť (12) kapsúl denne v rozdelených dávkach s jedlom alebo podľa odporúčania lekára.

Upozornenie

Môže sa vyskytnúť dočasné začervenanie, svrbenie, vyrážka alebo žalúdočné poruchy. Testovanie funkcie pečene sa odporúča, ak sa niacín užíva viac ako 500 mg denne. Ľudia s dnou alebo ochorením pečene by sa mali vyhýbať vysokým dávkam niacínu. Ak užívate antikoagulačné lieky, pred použitím tohto produktu sa poraďte so svojím lekárom. Jedinci, ktorí konzumujú viac ako 2 000 IU/deň vitamínu D (zo stravy a doplnkov), by mali pravidelne absolvovať meranie 25-hydroxy vitamínu D v sére. Suplementácia vitamínu D sa neodporúča osobám s vysokou hladinou vápnika v krvi. Jedinci s vrodenými chybami metabolizmu medi (napr. Wilsonovou chorobou) by sa mali vyhýbať každodennému chronickému používaniu tohto produktu.

Upozornenia

UCHOVÁVAJTE MIMO DOSAHU DETÍ


NEPREKRAČUJTE ODPORÚČANÉ DÁVKOVANIE

Nekupujte, ak je vonkajšie tesnenie poškodené alebo poškodené.
< br />Používanie výživových doplnkov konzultujte so svojím lekárom, ak sa liečite kvôli zdravotnému stavu alebo ak ste tehotná alebo dojčíte.

</ div>
  1. Br J Pharmacol. júl 2003;139(6):1095–102.

  2. PLoS One. 2010 Jan 1;5(1):e8554.

  3. Planta Med. 2012 Oct;78(15):1626–32.

  4. J Ethnopharmacol. 8. januára 2010;127(1):7–10.

  5. J Nutr Biochem. 2014 Apr;25(4):404–11.

  6. Mol Nutr Food Res. júl 2013;57(7):1182–97.

  7. Gény nutr. 7 (2): 295–306 apríl 2012.

  8. Int J Biol Macromol. 2014 Aug;69:382–7.

  9. Planta Med. 2013 Nov;79(17):1599–604.

  10. BMC Complement Altern Med. 26. september 2013;13:238.

  11. Oxid Med Cell Longev. 2013;2013:575482.

  12. Curr Pharm Biotechnol. 2014;14(12):1027–35.

  13. Acta Pol Pharm. 2014 november-december;71(6):1051–5.

  14. Neurochem Int. október 2015;89:227–33.

    < /li>
  15. J Pharm Pharmacol. 2015 máj;67(5):720–30.

  16. Prog Neuropsychopharmacol Biol Psychiatry. 2014 okt 3;54:92–102.

  17. Mol Neurobiol. 2016 máj;53(4):2339–53.

  18. Neurobiolové starnutie. 2012 Sept;33(9):2062–71.

  19. Brain Res. 15. júla 2016;1643:70–9.

  20. Planta Med. október 2008;74(13):1635–43.

  21. Curr OpinPharmacol. 2004 Jun;4(3):301–5.

  22. Protein Pept Lett. 2008;15(4):385–91.

  23. Curr PharmDes. 2008;14(10):969–72.

  24. Biochem Soc Trans. 2007 Nov;35(Pt 5):853–6.

  25. Hormóny (Atény).2008 Apr-Jun;7(2):123–32.<br /
  26. Matrix Biol. 8. september 2016. Pia: S0945–053X(16)30168–8.

  27. J Biol Chem. 24. december 2004;279(52):54173–84.

  28. J Dermatológ Treat. 2012 okt;23(5):345–84.

  29. Exp Clin Endocrinol Diabetes. jún 2012;120(6):329–34.

  30. J Lipid Res. máj 2006; 47(5): 964–74

  31. J Am Soc Nephrol. 2005 Jan;16(1):144–50.

  32. Nutr Rev. 2009 Jan;67(1):49–56.

  33. Br J Pharmacol. júl 2005;145(6):767–74

  34. J Nutr Biochem. 2005 Sep;16(9):570–6.

  35. Oxid dusnatý. 2007 august;17(1):50–4.

  36. Drugs Exp Clin Res. 2002 28(2–3):49–62

  37. J Nutr. 2001 Aug;131(8):2082–9.

  38. Proc Natl Acad Sci USA. 11. október 2005;102(41):14813–8.<br / 
  39. Int J Mol Sci. 25. august 2014;15(9):14949–66.

  40. Clin Cancer Res. 1. júl 2006;12(13):4018–26

  41. Bunkový cyklus. 2006 Feb;5(4):371–3.

  42. Pharm Biol. 2016;54(6):964–74.

  43. Life Sci. 21. augusta 2014;110(2):61–9.

  44. Eur J Nutr. 2003 Jan;42(1):18–28.

  45. 2008 Feb;28(2):72–7.

  46. J Agric Food Chem. 28. júl 2004;52(15):4713–9.

  47. Funkcia potravín. 2015 Jun;6(6):1968–76.

  48. J Agric Food Chem. 4. máj 2005;53(9):3403–7.

  49. J Agric Food Chem. 20. august 2014;62(33):8371–8.

  50. Mol Divers. 2015 Nov;19(4):737–43

  51. Eur J Haematol. 2013 Apr;90(4):291–300.

  52. Nutr Res. 2013 Mar;33(3):220–7.

  53. Mutat Res. 2003 Feb 5;535(1):103–15

  54. Int J Mol Sci. 2013 október 30;14(11):21447–62.

  55. Am J Clin Nutr. 2015 Mar;101(3):487–95.

  56. Prostata. 1. apríla 2015;75(5):550–9.

  57. Leuk Res. 2015 Feb;39(2):164–9.

  58. Mutagenéza. 2015 Jan;30(1):129–37.

  59. Oncol Rep. 2015 Jan;33(1):297–303.

  60. Curr Pharm Des. 2013;19(34):6141–7.

  61. Int J Food Sci Nutr. 2012 Mar;63 Suppl 1:90–7

  62. Asian Pac J Cancer Prev. 2012;13(8):4107–12.

  63. Adv Exp Med Biol. 2015;832:25–33.

  64. Crit Rev Food Sci Nutr. 2003;43(1):89–143 Acta Otolaryngol. 2004 máj;124(4): 464–70.

  65. Lancet. 18. september 2004;364(9439):1021–2.

  66. J Endocrinol Invest. 2010 Feb;33(2):118–24.

  67. J Med Food. 2012 august;15(8):726–32.

  68. Cancer Prev Res (Phila). 2010 Aug;3(8):900–9.

  69. Arch Biochem Biophys. 1. september 2010;501(1):65–72.

  70. Rakovina nutr. november 2009;61(6):827–35.

  71. Br J Nutr. jún 2004;91(6):873–81.

  72. Nutr Res. 2016 Jan;36(1):16–23.

  73. Am J Clin Nutr. 2004 Dec;80(6):1558–64.

  74. Biosci Biotechnol Biochem. 1999 máj;63(5):896–9.

  75. Allergol Int. jún 2007;56(2):113–23.

  76. Nedávny Pat Endocr Metab Immune Drug Discov. 2015;9(1):24–39.

  77. Cancer Prev Res (Phila). 2014 Aug;7(8):813–23.

  78. Neurochem Int. 2016 August 25;100:52–61.

    </ li>
  79. Rakovina nutr. 2016 september 16:1–11. [Epub pred tlačou]

  80. J Nutr Biochem. 2014 august;25(8):824–33.

  81. PLoS One. 9. júna 2014:e99391.

  82. Zhonghua Jie He He Hu Xi Za Zhi. 2014 Apr;37(4):250–4.

  83. Int J Oncol. október 2014;45(4):1497–506.

  84. PLoS One. 2014 Jul 14;9(7):e101991.

  85. Int J Oncol. 2015 Jul;47(1):51–60.

  86. J Phys Chem B. 2015 Jun 25;119(25):7825–36.
    < br />
  87. J Leukoc Biol. 2016 Jan;99(1):189–99.

  88. Nutr Res. 2014 Sep;34(9):807–13.

  89. Mol Nutr Food Res. 2015 Feb;59(2):221–30.

  90. Antioxidový redoxný signál. 1. júna 2015; 22(16): 1382–424

  91. J Inflamm (Londýn). 20. januára 2015; 12:6.

  92. Int J Mol Med. júl 2015;36(1):53–64.

  93. Int J Vitam Nutr Res. 2002 Jan;72(1):26–31.

  94. Oncotarget. 2014 Mar 30;5(6):1621–34.

  95. Cancer Lett. 2014 August 28;351(1):41–9
    <br / >
  96. Am J Alzheimers Dis Other Demen. 2015 Mar;30(2):183–91.

  97. Pred Nutr Food Sci. jún 2014;19(2):89–97.

  98. J Biosci Bioeng. 2015 Jan;119(1):35–42.

  99. Int J Mol Sci. 18. august 2014;15(8):14396–410.

  100. Pharmacol Res. júl 2014;85:23–32.

  101. J Nutr. november 2001;131(11 Suppl):3027S-3033S.

  102. Nutr Rev. 2012 Nov;70(11):654–65.

  103. J Zhejiang Univ Sci B. august 2009; 10(8): 580 – 588.

  104. Plant Physiol. február 2001; 125(2): 718–727.

  105. J Food Sci Technol. augusta 2011; 48(4): 510 – 514.

  106. Mutat Res. 1. september 2001;480–481:285–97.

  107. Biochem J. 15. máj 2002;364(Pt 1):301–7.

  108. Clin Immunol. 2009 Mar;130(3):244–51.

  109. Metabolizmus. 2001 okt;50(10):1130–5.

  110. Karcinogenéza. 2003 Mar;24(3):491–5.

  111. Karcinogenéza. 2004 Feb;25(2):219–27.

  112. Biomarkery epidemiolu rakoviny Predch. 2007 Apr;16(4):847–51.

  113. Integr Cancer Ther. 2003 Jun;2(2):139–44.

  114. Advancing Hig Med Dosw (online). 2008 Sep 5;62:451–62.

  115. Altern Med Rev. 2002 Aug;7(4):336–9.

  116. Arch Biochem Biophys. 1. december 2010;504(1):50–5.

  117. Am J Physiol Endocrinol Metab. 2007 Dec;293(6):E1820–7.

  118. J Cancer Prev. 2015 Jun;20(2):92–6.

  119. Clin Nutr. 2016 Apr;35(2):428–35.

  120. J Cell Physiol. september 2015;230(9):2128–41. doi: 10.1002/jcp.24941.

  121. Crit Rev Food Sci Nutr. 2003 43 (1): 1 – 18.

  122. Clin Sci. [Lond] september 2003;105(3): 355–61.

  123. Arch Biochem Biophys. 1. okt 2004;430(1):127–34.

  124. Cancer Res. 1. december 1992;52(23):6583–7.

  125. Redox Rep. 1999;4(1–2):61–8

  126. Mol Nutr Food Res. 2012 Apr;56(4):622–31.

  127. Arch Biochem Biophys. 1. decembra 2010;504(1):26–33

  128. J Agric Food Chem. 2011 Mar 9;59(5):1630–7.

  129. Od Naturforsch C. 2009 Sep-Oct;64(9–10):759–62.

  130. Phytochem Anal. 2006 Jan-Feb;17(1):8–14.

  131. J Agric Food Chem. 18. decembra 2002;50(26):7542–7.

  132. J Med Food. október 2009;12(5):935–42.

  133. Med Sport Sci. 2012;59:86–93.

  134. J Med Food. 2012 Nov;15(11):945–54.

  135. Br J Sports Med. 2006 Aug;40(8):679–83

  136. Food Chem. júl 2009;115(1):20–25.

  137. J Nutr. október 2009;139(10):1896–900.

  138. Cancer Lett. 8. máj 2003; 194 (1): 13–9.
    <br /
  139. Fytomedicína. 2001 Sep;8(5):362–9.

  140. Scand J Med Sci Sports. 2010 Dec;20(6):843–52.

  141. J Int Soc Sports Nutr. 7. mája 2010; 7:17.

  142. Osteoartróza chrupavky. 2013 Aug;21(8):1035–41.

  143. Živiny. 22. júl 2016;8(7).

  144. J Int Soc Sports Nutr. 26. mája 2016; 13:22.

  145. J Int Soc Sports Nutr. 16. novembra 2015;12:41.

  146. Eur J Nutr. 2016 Jun;55(4):1695–705.

  147. Appl Physiol Nutr Metab. 2015 Apr;40(4):414–23.

  148. J Agric Food Chem. 17. december 2003;51(26):7636–41 Arteriosklerový tromb Vasc Biol. 1. apríla 2003;23(4):622 – 9. Chem Phys Lipids. jún 2003;124(1):23–36.

  149. Med Sci Monit. 2004 Apr;10(4):PI49-I54.

  150. J Nutr. 2015 august;145(8):1692–7.

  151. Am J Clin Nutr. 2012 May;95(5):1238–44.

  152. Int J Environ Res Public Health. 26. júla 2016;13(8).

  153. Curr Med Chem. 26. júna 2016. [Epub pred tlačou]

  154. J Endocrinol Invest. 25. júna 2016. [Epub pred tlačou]

  155. Nedávne Pat Food Nutr Agric. 2010 Jun;2(2):154–9.

  156. Water Res. júl 2010;44(13):3883–92.

  157. Pharmacol Res. október 2010;62(4):322–7.

  158. Food Chem. 2016 Dec 15;213:135–42.

  159. J Biol Chem. 12. júl 2002;277(28):25290–6.

  160. J Nutr. november 2001;131(11):2892–7.

  161. J Nutr Sci Vitaminol [Tokio]. 2003 Aug;49(4):270–6.

  162. Life Sci. 2000 66(2):161–71.

  163. Nedávne Pat Food Nutr Agric. Jan; 3 (1): 17–29 2011.

  164. Lipidy. 2013 Jun;48(6):633–8.

  165. J Sci Food Agric. 2013 Jun;93(8):1833–8.

  166. J Nutr. 2006 máj;136(5):1270–5.

  167. Vopr Pitan. 2011;80(3):41–3.

  168. Int J Food Sci Nutr. 2012 Sep;63(6):674–8.

  169. Int J Vitam Nutr Res. 2014;84(1–2):79–91.

  170. Eur J Nutr. 2015 august;54(5):691–700.

  171. J Pharmacol Sci. 2011;115(3):408–16

  172. Biol Trace Elem Res. 2012 Dec;150(1–3):26–30.

  173. Med Sci Monit. jún 2010;16(6):CR307–312.

  174. Magnet Res. 2009 december;22(4):235–46.

  175. Ren Fail. 1996 Jan;18(1):131–7.

  176. Arch Med Res. 2002 Sep-Oct;33(5):439–47.

  177. Am J Med Sci. 2007 Mar;333(3):145–53.

  178. Asia Pac J Clin Nutr. 2016 Dec;25(4):747–753.

  179. Metab Brain Dis. 2016 Apr;31(2):289–97.

  180. Horm Mol Biol Clin Investig. 14. júla 2016. [Epub pred tlačou]

  181. Magne Res. júl-september 2015;28(3):99–107.

  182. J Pediatr. 2016 Jan;168:93–98.e1.

  183. Wei Sheng Yan Jiu. 2015 Mar;44(2):185–9, 195.

  184. Horm Metab Res. október 2007;39(10):743–51.

  185. Diabetes Educ. 2004;Suppl:2–14.

  186. Diabetes Technol Ther. 2006 december;8(6):636–43.

  187. Crit Rev Clin Lab Sci. 2009;46(4):190–209.

  188. Krv. 15. apríla 2001;97(8):2427–33.

  189. Am J Clin Nutr. júl 2004;80(1):108–13.

  190. Calcif Tissue Int. september 2004;75(3):183–8.
    <br /
  191. Vek Starnutie. 2004 Jan;33 (1): 45–51. Cancer Prev Res (Phila). 2015 okt;8(10):895–904.

  192. World J Gastroenterol. 7. august 2015; 21 (29): 8868–77.

  193. Chin J Nat Med. 2015 Jul;13(7):481–97.

  194. N Engl J Med. 2007 Júl 19;357(3):266–81.

  195. Curr Med Res Opin. 2008 Jan;24(1):139–49.

  196. Adv Exp Med Biol. 2008;624:55–71.

  197. Môže byť známym lekárom. 2011 Jan;57(1):16–20, e1–6.

  198. Ann Otol Rhinol Laryngol. november 2008;117(11):864–70.

  199. Prog Retin Eye Res. 2004 máj;23(3):307–80.

  200. Free Radic Res. 2001 Dec;35(6):953–66.

  201. Br J Nutr. 2005 august;94(2):211–20.

  202. J Ocul Pharmacol Ther. 2013 júl-aug.;29(6):604–9.

  203. J Agric Food Chem. 4. júna 2003;51(12):3560–3

  204. Altern Med Rev. 2000 Dec;5(6):553–62.

  205. Nutr Res. 2008 Mar;28(3):198–207.

  206. J Food Sci. október 2009;74(8):H253–8.

  207. J Agric Food Chem. 2001 Mar;49(3):1546–51.

  208. J Med Food. 2012 Dec;15(12):1045–50.

  209. Neurosci Lett. 2013 Feb 8;534:285–8.

    </ li>
  210. Mol Nutr Food Res. november 2013;57(11):1979–87.

  211. Biochem Pharmacol. 2014 Jul 15;90(2):135–44.

  212. Zhongguo Dang Dai Er Ke Za Zhi. 2014 máj;16(5):534–8.

  213. Int J Med Sci. 14. mája 2014;11(7):742–7.

  214. Zápal. 2015 Aug;38(4):1669–82.

  215. Cardiovasc Toxicol. júl 2016;16(3):251–9.

  216. J Surg Res. 2015 december;199(2):592–600

  217. Front Pharmacol. 7. septembra 2016; 7:301.

  218. Oncotarget. 15. september 2016. [Epub pred tlačou]

  219. Cell Biol Toxicol. 2003 august;19(4):243–52.

  220. J Agric Food Chem. 23. február 2005;53(4):941–7.

  221. Life Sci. 2003 Jul 18;73(9):1097–114.

  222. J Nutr.2013 Aug;143(8):1248–53.