Nové predpisy pre hygienu verejného stravovania
Nové predpisy pre hygienu verejného stravovania
Popis
Publikácia je určená pre majiteľov a management hotelov, reštaurácií, kaviarní a vinární a ďalších prevádzok verejného stravovania a pre zamestnancov týchto prevádzok. Titul je venovaný problematike HACCP (analýza kritických kontrolných bodov) – jeho obsahom je komentovaný výber základných slovenských a medzinárodných predpisov týkajúcich sa hygienických pravidiel a dodržovania správnej výrobnej praxe v kuchyniach a pri manipulácii so surovinami a hotovým jedlom vo verejnom stravovaní. Je to jediná publikácia tohoto druhu na Slovensku.
Publikácia obsahuje:
– Pravidlá podľa legislatívy EÚ
– Zákon o ochrane verejného zdravia
– Požiadavky na zariadenia spoločného stravovania
– Nariadenie EP a Rady (ES) č. 178/2002
– Nariadenie EP a Rady (ES) č. 852/2004 – Nariadenie Komisie (ES) č. 2073/2005 – Systém HACCP v malých prevádzkach
– Kódex hygienických pravidiel – Potravinový kódex SR
– Zákon o štátnej kontrole vnútorného trhu
– Zákon o potravinách
– Implementácia HACCP v malých firmách