Fruits du Paradis Mletá cejlónska škorica 100 g
Popis
Škorica sa dá použiť na mnoho rôznych spôsobov: pri pečení dezertov (napr. štrúdle), do horúcich nápojov (horúce šťavy, varené víno), ale aj pri výrobe domácej kozmetiky (trochu škorice v balzame na pery urobí pery plnšie a kyprejšie).
Ale čo je škorica a na čo je dobrá? Škorica je korenie, ktoré je kôrou stromu. Tento strom pochádza z Ázie a prvá zmienka o ňom pochádza z Číny z roku 4000 pred n. l., potom sa škorica dostala do Grécka. Už Aristoteles poznal škoricu a myslel si, že pochádza z ďalekých krajín, kam ju priniesli obrovskí vtáci. Pravdu o tomto korení objavil až Alexander Macedónsky (Aristotelov žiak) na výprave do Indie. Do Českej republiky sa škorica dostala až v 15. storočí.
Škorica má priaznivé účinky na naše zdravie (pri pravidelnej konzumácii): podporuje trávenie, pomáha ženám pri silnej menštruácii, povzbudzuje chuť do jedla, pomáha znižovať hladinu cholesterolu a v zime nás spoľahlivo zahreje a môže nás do istej miery ochrániť pred sezónnym prechladnutím a chrípkou.
Tip pre vás: Mlieko zohrejte, rozpustite v ňom maslo a pridajte škoricu. Tento elixír vám uľaví od bolesti hrdla a zahreje vás i vaše telo, keď ste prechladli.
Zloženie: 100 % škorica
Balenie: 100 g
Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Výživové údaje v 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 317 kcal |
Tuky | 3,20 g |
z toho nasýtené | 0,90 g |
Sacharidy | 56,00 g |
z toho cukry | 55,40 g |
Vláknina | 24,40 g |
Bielkoviny | 3,90 g |
Soľ | 0,05 g |