10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny
Kód: 21541575

Fruits du Paradis Sezam čierny BIO 200 g

Fruits du Paradis Sezam čierny BIO 200 g

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
Sezam je drobné semienko, ktoré mnohí z nás poznajú ako posýpku na pečive. Málokto však vie, odkiaľ sezamové semienka pochádzajú a že ich nestačí len vložiť do úst a zjesť.Jeho história.
2,60 €
2,60 €

2.8.2024 na vašej adrese

Popis

Sezam je drobné semienko, ktoré mnohí z nás poznajú ako posýpku na pečive. Málokto však vie, odkiaľ sezamové semienka pochádzajú a že ich nestačí len vložiť do úst a zjesť.
Jeho história. Jeho korene siahajú ďaleko do minulosti – pri vykopávkach sa našli zuhoľnatené zvyšky sezamových semien, ktoré dokazujú, že sa pestovali už 3 000 rokov pred naším letopočtom. Semená sa vyskytujú najmä v Afrike a pestovali ich už v starovekom Egypte. Zaujímavé je, že sezam je skutočne najstaršou plodinou, ktorá sa používala (a v skutočnosti stále používa) na výrobu jedlého oleja.
Čo prináša nášmu telu? Sezam pomáha našej mysli zostať sústredenou, čo uvítajú športovci a študenti. Obsahuje vitamíny skupiny B (B2, B3, B5 a B6), ale aj minerály, ako je horčík a vápnik.
Aký je rozdiel medzi bielym a čiernym sezamom? Čierny sezam má výraznejšiu chuť, ale jemnejšiu šupku. Vďaka svojej tmavej farbe sa používa najmä na zdobenie pokrmov.
Ako správne konzumovať semená? Málokto z nás to vie, ale naozaj nestačí len vložiť semienka do úst. Aby ste využili všetky výhody sezamu, musíte ho rozdrviť, pretože len tak vaše telo získa zo sezamu živiny. Semená sú pomerne tvrdé a drobné, takže sa dosť ťažko hrýzli. Odporúčame ich pomlieť a pridať napríklad do smoothie alebo kaše.


Zloženie: 100 % sezam čierny BIO
Balenie: 200 g
CZ-BIO-002 Bio Bio
Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Výživové údaje v 100 g výrobku
Energetická hodnota 596 kcal
Tuky 50,70 g
z toho nasýtené 7,50 g
Sacharidy 5,50 g
z toho cukry 2,30 g
Vláknina 11,70 g
Bielkoviny 23,60 g
Soľ 0,00 g
Výživové hodnoty prírodných produktov sa môžu líšiť.