GRIZLY pohánkové vločky jemné 1000g
Popis
- Administratívne zatriedenie: Mlynské výrobky z obilnín – vločky
- Zloženie: jemné pohánkové vločky 100%
- Krajina pôvodu: Ukrajina
- Skladovanie: skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
- Balenie: uzatvárateľný PP obal alebo vákuové balenie v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozbaleniu, čo neovplyvní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Pohánkové vločky sa vyrábajú lisovaním pohánkových krúp. Je to prirodzene bezlepková a ľahko stráviteľná potravina. Sú bohatým zdrojom komplexných sacharidov, ale aj vlákniny, ktorá prispieva k správnemu tráveniu a pomáha regulovať hladinu cukru v krvi. Obsahujú aj cenné vitamíny, najmä skupiny B a E, a minerálne látky, ako je horčík, draslík, železo a fosfor. Pohánka pôsobí protizápalovo a je skvelým zdrojom rutínu.
Použitie: Z pohánkových vločiek môžete vykúzliť mnoho zdravých jedál. Na raňajky odporúčame sladkú alebo slanú pohánkovú kašu s ovocím a orechmi alebo čerstvou zeleninou. Pohánka sa varí len veľmi krátko, asi 3 minúty pod pokrievkou. Výborne sa hodí aj ako príloha k jedlám s vôňou byliniek alebo ako prísada do polievok, kokteilov, mäsových guľôčok či nátierok.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1530 kJ / 366 kcal |
Tuky: | 3 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 1 g |
Sacharidy: | 71 g |
z toho cukry: | 2 g |
Proteín: | 12 g |
Soľ: | 0,01 g |
Pohánka sa na tanieroch v Českej republike neobjavuje často, a to je chyba. Je to veľmi zdravá poľnohospodárska komodita, prirodzene bezlepková a samozrejme celozrnná, či už ju kúpite vo forme celých zŕn, drvených zŕn, instantnej kaše alebo vločiek. Môže sa pripravovať a konzumovať v slaných aj sladkých jedlách.
Solené pohánkové vločkyZ pohánkových vločiek sa veľmi ľahko pripravujú plnky, mäsové guľky, sekaná alebo nátierky, môžete ich pridať vo forme kaše do zeleninového šalátu a varených strukovín. Pohánka je veľmi zemitá a skôr hrejivá pseudoobilnina a je doslova ideálna pre manuálne pracujúcich a športovcov.
Sladká pohánková kašaAk si zvyknete na zvláštnu chuť pohánky, nebude ťažké pripraviť z nej sladké jedlá. K pohánke sú vhodné sušené slivky, marhule alebo brusnice, datle alebo datľová pasta, hruškový džem a tiež jablká so škoricou.