Buďtea nakupujte s dopravou ZADARMO
0
mesačne
Kód: 44019269

GRIZLY vločky ryžové 1000g

GRIZLY vločky ryžové 1000g

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
Administratívne zatriedenie: Mlynské výrobky z obilnín – vločky Zloženie: ryžové vločky 100% Krajina pôvodu: Taliansko Skladovanie: skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
Momentálne nedostupné.
99 €
Tovar od: nakliceno.cz
99 €

Popis

  • Administratívne zatriedenie: Mlynské výrobky z obilnín – vločky
  • Zloženie: ryžové vločky 100%
  • Krajina pôvodu: Taliansko
  • Skladovanie: skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
  • Balenie: uzatvárateľný PP obal alebo vákuové balenie v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozbaleniu, čo neovplyvní kvalitu)

Vlastnosti a výhody:Ryžové vločky sa vyrábajú lisovaním ryže s okrúhlymi zrnami. Je to prirodzene bezlepková a ľahko stráviteľná potravina, ktorá poskytuje rýchly pocit sýtosti. Sú bohatým zdrojom komplexných sacharidov s dobrým zastúpením vitamínov skupiny B a minerálnych látok (najmä draslíka a fosforu) v kombinácii s nízkym obsahom tuku. Preto ich odporúčame všetkým milovníkom zdravej výživy, celiatikom, ale aj tehotným a deti, dokonca aj dojčatá od 6. mesiaca. 

Použitie: Sú vynikajúce pre svoju rýchlu a jednoduchú prípravu. Ryžové vločky si aj po uvarení dobre držia tvar a môžete z nich vyčarovať mnoho zdravých jedál. Na raňajky si môžete pripraviť sladkú ryžovú kašu s obľúbeným ovocím, napríklad s jablkami a škoricou. Stačí vločky mierne povariť vo vode, mlieku alebo v kombinácii oboch asi 5 minút a lahodná kaša je hotová. Naslano sa môže kombinovať so strukovinami. Červená šošovica má veľmi lahodnú chuť. Výborne sa hodia aj do polievok alebo omáčok.

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1489 kJ / 354 kcal
Tuky: 2,5 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 1 g
Sacharidy: 74 g
z toho cukry: 0,5 g
Proteín: 7,5 g
Soľ: 0,01 g

Ryža je jednou z mála obilnín, ktoré vám lekár odporučí pri diétach s prísnym tráviacim traktom. Je tak ľahko stráviteľná, že je to prvé obilninové jedlo, ktoré môžu jesť aj ľudia po operácii. Je preto celkom logické, že ho možno podávať aj malým deťom a seniorom s oslabeným trávením, avšak za predpokladu, že ho vhodne pripravíte a ochutíte.

Ideálnym diétnym pokrmom sú ryžové vločky, ktoré pripravíte za pár minút a nemusíte ich dlho namáčať, variť ani dusiť. Kašu môžete doplniť sušeným alebo čerstvým ovocím, ochutiť škoricou, datľovým, špaldovým alebo javorovým sirupom či medom, prípadne orechmi, ak vám nespôsobujú tráviace ťažkosti.

Ryžové vločky sa dajú kombinovať aj so strukovinami, aby sa vytvorili komplexné bielkoviny vhodné ako náhrada mäsa alebo na zahustenie omáčok a polievok. Majú neutrálnu chuť, takže neovplyvnia chuť väčšiny jedál.