La Plantation Čierne kampotské korenie zaúdené studeným dymom 50 g
Popis
Dokonalé korenie nielen na grilovanie. Špecifické chute kvalitného korenia z Kampotu sú doplnené jemnou dymovou arómou. Čierne Kampotské korenie je údené studeným dymom na kokosových šupkách a ryžovej slame. Ideálne pre dodanie dymovej autentickej chuti aj v bytových podmienkach, v reštauráciach a pre všetkých gurmánov, ktorý majú radi BBQ chuť aj bez grilu.
Pred údením je korenie sušené na slnku. Sušením sa cibrí jedinečná chuť korenia z Kampotu a získava aj svoju typickú čiernu farbu korenia. Na sušenie a spracovanie sa ručne zbierajú plody čerstvého zeleného korenia. Pôvodná technika zaúdenia studeným dymom ladí nielen v chuti korenia, ale aj s tradíciou jeho pestovania v Kampote. A je to konkrétne región Kampot a jeho „terroir“, ktorý robí z Kampotského korenia svetovo preslávené vysoko kvalitné korenie. Aj naše zaúdené korenie z Kampotu je označené certifikátom PGI.
Korenie je ideálne pre prípravu steakov z bravčového,kuracieho a hovädzieho (aj zretého) mäsa, na syry a taktiež zeleninu.