Le Guérandais Darčekové balenie - morská BIO soľ z Bretánie
Popis
Už žiadne presýpanie, s touto soľničkou nepotrebujete nič viac, stačí jednoducho postaviť na Váš jedálenský stôl. Pripravená ihneď chuťovo „doladiť“ jedlo priamo na tanieri. Zmeňte svoje stolovanie a dochuťte si jedlo podľa vašej nálady.
Balenie obsahuje: 4× 250g + Podnos z bridlice 30×10 cm
Jemná morská soľ
Jemná morská soľ s bio bylinami - ideálne na dochucovanie letných šalátov, kebabov a grilovaného mäsa.
Jemná morská soľ s bio zeleninou - ideálne pre varenú alebo surovú zeleninu, polievky a najmä do paradajkovej šťavy a gazpacho atď.
Jemná morská soľ s bio chili - ideálne pre Piperade pokrmy alebo grilované mäso (francúzska chilli paprička Espelette v BIO kvalite).
Táto unikátna morská soľ je ručne zbieraná v Bretónsku vo Francúzsku, blízko Keltského mora. Geografická orientácia Atlantiku a klimatické podmienky regiónu zohrávajú dôležitú úlohu v jedinečnej zmesi morských nerastov a kvalite extrahovanej soli.
2 000 rokov stará keltská metóda zberu tejto soli je zásadná pre zachovanie jej prirodzeného stavu. Narozdiel od rafinovaných solí, ktoré obsahujú škodlivé chemické látky a naopak všeobecne postrádajú mnoho stopových látok a minerálov.
Keltská soľ si uchováva väčšinu minerálov obsiahnutých v morskej vode, ktoré sú veľmi prospešné pre naše zdravie.
Keltská soľ je úplne nerafinovaná, neobsahuje preto žiadne chemické látky, konzervačné látky ani iné nechcené prísady. Vďaka spôsobu zberu a svojim vlastnostiam má obrovský prínos pre naše zdravie.
Použitie keltskej soli:
Ako súčasť pitného režimu
V rámci pitného režimu odporúčame vždy pred pitím vody rozpustiť (aspoň čiastočne) štipku (0,8–1g) Keltskej soli v ústach a potom vypiť pohár vody. Tým zaistíte optimálnu hydratáciu Vášho organizmu a telo sa Vám odvďačí vitalitou, sviežosťou a celkovou spokojnosťou. Keltská soľ zaistí telu minerály nevyhnutné pre ľahký vstup vody do telových buniek. Optimálne je jej požitie v kombinácii s harmonickou a informovanou vodou z i9 fľaše. Neoceniteľný prínos pitia vody k kombinácii s kvalitnou soľou popisuje kniha Dr. Batmangelidje „Voda zdravá, liečivá, životodarná“.
V kuchyni
Táto hrubá zdravá soľ sa používa aj pri varení a nakladaní. Pri stolnom použití ju môžete umlieť ideálne pomocou keramického mlynčeka (kovové mlynčeky z dôvodu vlhkosti soli nie sú vhodné). Keltská soľ má jedinečnú chuť a v kulinárskom svete je veľmi populárna, je pokladaná za najkvalitnejšiu jedlú soľ.
Na kúpele
Kúpeľom s keltskou soľou osviežime naše telo podobne ako pri kúpaní v mori – dôležité minerály obsiahnuté v Keltskej soli vstúpia do krvi cez pokožku. Zástancovia šetrenia vodou môžu nahradiť celkový kúpeľ pravidelným kúpeľom nôh.
Hlavné prínosy minerálov pre telo:
Sodík – absolútne zásadný prvok potrebný pre osmózu a vstup vody z medzibunkového priestoru do buniek
Horčík – znižuje svalové napätie, tras, kŕče i vnímanie bolesti, zmierňuje priebeh záchvatov prieduškovej astmy, znižuje výskyt migrén a zmierňuje ich priebeh, zlepšuje metabolizmus cukrov a tukov u diabetikov, zmierňuje bolesti v podbrušku pred a počas menštruácie, zlepšuje psychický menštruačný cyklus, zmierňuje príznaky chronického únavového syndrómu, znižuje krvný tlak a zlepšuje srdcový rytmus).
Jód – pomáha zaistiť správnu funkciu štítnej žľazy a metabolizmus živín (cukrov, tukov i bielkovín). Pozitívne ovplyvňuje nervovú sústavu, zlepšuje mentálne a intelektuálne funkcie, kvalitu kože, vlasov, nechtov a zubov, podporuje trávenie a má priaznivý vplyv na našu sexualitu.
Vápnik – najvýznamnejší prvok pri výstavbe a prestavbe kostnej hmoty. Tiež ovplyvňuje v organizme rad regulačných pochodov, podporuje správnu zrážanlivosť krvi, prenos vzruchov v nervových bunkách, srdcovú kontrakciu a pod. Vápenaté ióny pozitívne ovplyvňujú krvný tlak a spolu sa podieľajú na regulácii pH v tele.