MONIN Ginger sirup zázvor 0,7 L
Popis
Monin sirupy – profesionálne barmanské sirupy, súčasť každého dobrého baru, chuť a arómu koktailov a ochutených káv. Príchuť zázvor vhodná do limonád a koktailov.
Obľubu a kvalitu týchto sirupov na medzinárodnej úrovni dokladá fakt, že spoločnosť MONIN je mimoriadnym pridruženým členom IBA (Medzinárodná Barmanská Asociácia). MONIN sirupy sú vyrobené z prírodných ovocných a rastlinných výťažkov a ako už bolo uvedené neobsahujú tuky, cholesterol a konzervačné činidlá.
Vitajte v pestrom svete chutí, do ktorého Vás uvádza firma Monin.
„Už po tri generácie moja rodina pracuje na tvorbe ochutených sirupov tej najvyššej kvality. Každý rok starostlivo kontrolujeme najkvalitnejšie prírodné suroviny z viac ako 22 krajín a vyberáme len tie najlepšie z dodávateľov. Potom tieto suroviny spracovávame bez konzervačných látok. Bez ničoho, čo by mohlo znehodnotiť ich čistú chuť. To, čo získavate v každej fľaši Monin je ten najjemnejší sirup. Som presvedčený, že skúsenosti a zaujatie našej rodiny pocítite z každého nášho výrobku. sirupov …
„Čo je to príchuť? Slovník ju popisuje ako „Chuť niečoho v ústach; charakteristická vlastnosť“. Pri sirupoch Monin sme v otázke príchutí expertov. V každom našom sirupe je príchuť obsiahnutá v takej miere a kvalite, že si ju Vaše ústa zamilujú a Vaše telo naopak ocenia absenciu konzervačných látok, cholesterolu, tuku a čisto prírodný pôvod každého dúšku.“
predstavovanie jednotlivých skupín nemôžeme začať inak ako sirupovým radom MONIN. Základnou charakteristikou, v dnešnej dobe zdravej výživy, je: NO FAT NO PRESERVATIVES NO CHOLESTEROL. Samozrejme sa jedná o charakteristiku sirupu samotného, čo už nemusí platiť o výslednom koktaile, ktorého je sirup súčasťou. Krajinou pôvodu je Francúzsko a portfólio sirupov MONIN ponúka viac ako 100 druhov rôznych príchutí, farieb a arómy.
Z histórie firmy Monin
Firma MONIN SA je nezávislý rodinný podnik s tradíciou od roku 1912.
V súčasnosti sa výrobné podniky firmy Monin nachádzajú :
Vo Francúzsku, v meste Bourges, kde je tiež vedenie spoločnosti a továreň od roku 1912
V USA, na Floride v meste Clearwater
A od roku 2009, tiež v Malajzii v meste Kuala Lumpur
Firma exportuje svoje výrobky do viac ako 100 krajín a tiež z mnohých krajín dováža vybrané ingrediencie pre výrobu.
Obľubu a kvalitu týchto sirupov na medzinárodnej úrovni dokladá fakt, že spoločnosť MONIN je mimoriadnym pridruženým členom IBA (Medzinárodná Barmanská Asociácia).
MONIN sirupy sú vyrobené z prírodných ovocných a rastlinných výťažkov a ako už bolo uvedené, neobsahujú tuky, cholesterol a konzervačné činidlá.
Prečo sa sirupy MONIN tešia obľube u barmanov? Dôvodom môže byť vysoká koncentrácia, farbivosť, chuť, aróma av neposlednom rade aj tvar fľaše.
Prečo sa sirupy MONIN tešia obľube u barmanov? Dôvodom môže byť vysoká koncentrácia, farbivosť, chuť, aróma av neposlednom rade aj tvar fľaše (vhodný na free style). Celé portfólio môžeme rozdeliť na sirupy a štávy. Kategóriu štáv tvorí Lime Juice, čo je kombinácia limetovej a citrónovej štávy a Rantcho, čo je citrónový fresh. Pre štávy je charakteristické, že na rozdiel od sirupov musia byť skladované v chlade. Tiež majú podstatne nižší obsah cukru.
Pre lepšiu orientáciu si môžeme sirupy rozdeliť na:
- ovocné (tvoria väčšinu portfólia)
- vhodné na prípravu ochutených káv (caramel, amaretto, vanilla, chocolat, noisette….)
- protipóly klasických alkoholických nápojov (blue curacao ,triple sec, bitter)
- špeciality ( sangria , mojito mint , spicy)
Firma Monin nestagnuje a každý rok prináša najmenej dva nové druhy sirupov, ktoré reagujú na nové trendy.
Na čo sa sirupy Monin v gastronómii používajú, to je asi dnes väčšine gastronómov známe, ale dovoľte ešte raz to pripomenúť a zhrnúť do štyroch základných skupín ako sú, miešané nápoje alkoholické a nealkoholické, príprava teplých nápojov (ochutené kávy, punče, hot shakes) a veľmi obľúbené Milk Shakes a Frozen cocktails. V rebríčku jednoduchosti zaujíma prvé miesto kategórie „sodas“, čo je obyčajné spojenie sirupu Monin a sýteného nealko nápoja. Všeobecne platí, že sirup má nápoj zjemniť, ochutiť, zafarbiť a aromatizovať, čo môže byť dôvod, prečo barmani pri príprave miešaných nápojov môžu dať prednosť sirupom pred likermi. (pozn. hlavne by asi barman márne hľadal likerový rad s takou paletou príchutí a farieb, akú ponúkajú sirupy).
Za zmienku tiež stoja pojmy ako MOCKTAILS a GEMINI DRINKS. br />Mocktail vznikli spojením slov Monin a Cocktail a tento názov je charakteristický pre nealko cocktaily. . Dostupnosť sirupov Monin zaisťujú jednak veľkoobchody špecializujúce sa na nápoje a tiež ich môžeme nájsť v regáloch niektorých obchodných reťazcov. Záručná lehota sa pohybuje medzi 2–3 rokmi a je závislá od obsahu cukru.
Výživové hodnoty v 100 ml: Energetická hodnota 1241 kJ / 297 Kcal Tuky 0 g Z toho nasýtené tuky 0 g Sacharidy 70 g Z toho cukry 70 g Bielkoviny 0 g Soľ 0,01 g
Krajina pôvodu: Francúzsko
Výrobca: Monin SAS, 5, rue Ferdinand de Lesseps – 18000 BOURGES – FRANCE