Ruf Panna Cotta 90g
Popis
Panna cotta je najznámejší taliansky dezert. Je to súbor sladkých pokrmov zo smotany alebo šľahačky. Príprava klasickej panna cotty si vyžaduje trochu kuchárskeho umenia a času, pretože smotanová zmes sa musí po uvarení alebo zohriatí nechať stuhnúť. Tento krémový dezert rozhodne nie je „rýchly“. Táto verzia rafinovanej stredomorskej špeciality si však vyžaduje oveľa menej času na prípravu a čo je najlepšie, nepotrebuje žiadne varenie. Stačí vmiešať mlieko a vychutnať si taliansky štýl. Panna cottu môžete doplniť ovocnou a sviežou jahodovou omáčkou, ktorá je jej súčasťou. Na prípravu potrebujete 300 g mlieka a 200 g smotany. Do vysokej misy na miešanie nalejte 300 ml vlažného mlieka. Pridajte smotanu v prášku a miešajte elektrickým ručným mixérom (šľahačom) na najnižšom stupni a potom na najvyššom stupni približne 1 minútu. Potom pridajte 200 g smotany a premiešajte na najnižšom stupni. Teraz tekutý dezert nalejte do dezertných pohárov alebo jednotlivých foriem. Zmes by sa mala chladiť v chladničke aspoň 2 hodiny. Pred podávaním ozdobte jahodovou omáčkou a podľa potreby ozdobte.
Složení:
Krémový prášok: cukor, jedlá želatína (bravčové mäso), modifikovaný škrob, maltodextrín, aróma. Prášok na jahodovú omáčku: cukor, lyofilizované jahody (2%), modifikovaný škrob, prírodná vôňa, okysľovač kyselina citrónová, farbivo, koncentrát limetkovej šťavy z červenej repy; ovocné a rastlinné farbiace extrakty z mrkvy a svetlice farbiarskej, želírujúce činidlo: Pektíny; zahusťovadlo: xantánová guma; arómy, konzervačné látky: sorban draselný)