Ruf Zmes na mandarínkovú tortu 460 g
Popis
Koláče s kyslou smotanou sú skutočnou klasikou. V spojení s ovocím obzvlášť potešia a sú populárne medzi deťmi aj dospelými.
Zmes na tortu z mandarínok a kyslej smotany iste osloví aj tých najnáročnejších gurmánov. Ovocná a krémová kombinácia šťavnatých mandarínok, jemne kyslej smotany a lahodné pečivo na báze krehkého cesta vyrobené z celozrnnej múky robia z tejto verzie skutočne chutný zážitok. Na prípravu potrebujete: 100 g mäkkého masla a 1 vajce, na náplň jednu plechovku mandarínok, 400 g kyslej smotany. Príprava: Predhrejte bežnú rúru na 180 °C (ventilátor asi 160 °C). Mandarínky nechajte odkvapkať. Zbierajte šťavu a odmerajte 350 ml. Teraz vložte zmes na pečenie, mäkké maslo a vajce do misy na miešanie a vymiešajte to na tzv. drobenku mixérom na najnižšom nastavení. Drobenku vložte do formy na tortu (priemer 26 cm) lemovanej pekárskym papierom a pevne zatlačte na základňu a hranu tak, aby hrana bola asi 2 cm vysoká. Potom zmiešajte prášok, kyslú smotanu a mandarínkovú šťavu do misy a premiešajte najprv ručným mixérom
na najnižšom nastavení, potom na najvyššom nastavení asi 2 minúty, až do hladka. Mandarínky vložte opatrne. Zmes rovnomerne rozprestrite po základni na pečenie a vyhlaďte. Pečte koláč v spodnej tretine predhriatej rúry asi 60 minút.
Složení:
pšeničná múka, cukor, {koncentrát vlákniny}, soľ, prášok do pečiva (Kyselina: Difosfáty; kypriace prísady: uhličitany sodné; škrob), Chute), Creampowder (cukor, modifikovaný škrob, modifikovaný škrob, želírujúce činidlo: Karagenan; stabilizátory (Difosfáty, Sodík) Fosfáty), aróma, farba: karotén)