Sonnentor Žlté horčičné semená BIO 120 g
Popis
Môže sa označovať aj ako biela a v našich zemepisných šírkach sa používa na nakladanie, marinovanie a výrobu horčice. Indovia sú pri jej používaní oveľa kreatívnejší. Žlté a čierne horčičné semienka sú obzvlášť dôležité v juhoindickej kuchyni a pred použitím v Ghee (vyčistenom masle) sa pražia, aby získali orechovú chuť. Pražené semienka chutia výborne na rybách alebo zelenine. Okrem toho sa pridávajú do karí-pást a zmesí korenia. Tí, ktorí radi experimentujú, môžu horčičné semienka aj naklíčiť a použiť tieto chutné, mierne štipľavé klíčky do šalátov. Čas namáčania: 15 minút. Čas klíčenia: 5 – 6 dní. Ideálna teplota: 18 – 20 °C, oplachovanie dvakrát denne. Tip: Horčičné semienka sa odporúča opražiť spolu s cibuľou a cesnakom pred pridaním ostatných ingrediencií počas varenia.
Použitie: jedlá z jedného hrnca, kari, dusené mäso, hydina, zelenina, jahňacie mäso, hovädzie mäso, zverina, pečené mäso, čatní, nakladané zeleniny, polievky, vegetariánske jedlá.
Kuchyňa: ázijská kuchyňa, indická kuchyňa, česká kuchyňa
Alergény: horčica
Skladovanie: Skladujte na suchom a chladnom mieste.
Zloženie: 100% BIO žltá horčica
Balenie: 120 g
CZ-BIO-002
Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Výživové hodnoty prírodných produktov sa môžu líšiť.