10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny
Kód: 494019

Kimbo Espresso Classico zrnková káva 1kg

Kimbo Espresso Classico zrnková káva 1kg

81 hodnotenia
Zrnková káva DeLonghi Kimbo Classic 1kg má intenzívne lahodnú arómu, bohatú penu a plnú chuť tých najlepších juhoamerických káv. Robusta je zastúpená 60%, Arabica 40%. Môžete si pripraviť lahodné espresso i krémové cappuccino rovnako ako praví profesionáli.
17,64 €
0,02 €/g
Tovar od: MALL
17,64 €
0,02 €/g
Získajte dopravu ZADARMO so
Vrátenie zadarmo cez Packetu
Iní predajci

Už zajtra na výdajnom mieste
5.11.2024 na vašej adrese

Popis

Kimbo for DeLonghi

  • káva Kimbo je už viac ako 50 rokov symbolom dokonalosti talianskeho espressa
  • vysoko kvalitné suroviny, stále hľadanie perfektnej chuti a vnímavosť k požiadavkám zákazníka umožňujú vytvoriť úplne vyvážené espresso, ktoré premenia každý okamih v jedinečný zmyslový pôžitok
  • s kávou Kimbo DeLonghi si môžete doma pripraviť lahodné espressokrémové cappuccino rovnako ako praví profesionáli
  • vzhľad obalu, dle aktuálne skladové zásoby
Kimbo

Objavenie kávy

  • čierna, horúca, horká, voňavá ...... taká je káva, skôr rituálny nápoj, dnes neodmysliteľná súčasť našich životov
  • história hovorí, že niektoré africké kmene poznali kávu odpradávna
  • z rozomletých zŕn vyrábali kašu, ktorú dávali ako krmivo zvieratám a tiež bola užívaná bojovníkmi pred bojom pre zvýšenie ich udatnosti
  • je nesporné, že od 13. storočia sa káva pije ako nápoj, a že v 15. storočí bolo pestovanie kávy už plne rozvinuté a začala expanzia po celom svete
  • nápoj bol rýchlo spopularizovaný a prvá kaviareň bola otvorená v Mekke v 15. storočí. Do „Starého Sveta“ – Európy -dorazil ohlas kávy v 17. storočí prostredníctvom benátskych kupcov

Káva dnes

  • kávovník patrí do rodu Coffea
  • väčšina z nich sú tropické stromy alebo kríky
  • dva základné druhy kávovníka – kávovník Arabica a kávovník Robusta
  • káva Arabica predstavuje v súčasnej dobe asi 70% svetovej úrody, ale podiel Robusty stúpa
  • Robusta obsahuje viac kofeínu, je silnejšia a tmavšia
  • káva Arabica je náročnejšia na pestovanie a zber (je preto drahšia, ale zato kvalitnejšia, jemnejšia a s nižším obsahom kofeínu)
  • miešaním Arabiky s Robustou sa zvýši obsah kofeínu a zníži cena kávy
  • faktom však zostáva, že vďaka svetovým trendom v oblasti zdravej výživy ľudia začínajú dávať prednosť menšiemu obsahu kofeínu a vyššej kvalite
  • dnes je kávovník mimoriadne dôležitým prvkom globálneho hospodárstva
  • Pre kávu ako takú má najväčší význam kofeín, ktorý je obsiahnutý v praženej Arabike cca 0,7–1,4%, v robuste 2,2–2,4%. Kofeín je horký a tým prispieva k celkovej chuti kávy.
  • Podstatná a daná kvalita kávy v šálke sa vyznačuje: charakteristickou arómou, jemnou kyslosťou, prirodzenou sladkosťou a výrazným telom.

    Aróma

    Telo

    Kyslosť

    Chuť

Struktura kávy

Struktura Kávy
  1. centrum rezu
  2. zrno (endosperm)
  3. strieborná koža (testa, epidermis)
  4. pergamen (trup, endocarp)
  5. pektín vrstva
  6. buničiny (mesocarp)
  7. vonkajšej šupky (oplodie, exocarp)

Nechajte sa ďalej inšpirovať z našej ponuky: