Natu MANDĽOVÝ PROTEÍN BIO 200G
Popis
Mandľový proteín sa získava mechanickým lisovaním lúpaných mandlí. Počas tohto procesu sa čiastočne oddelí tuk, ktorý sa využíva na výrobu mandľového oleja a sacharidy. Vzniknutá pasta sa ďalej suší a rozomelie na jemný prášok.
Mandľový proteín mimo kvalitného spektra bielkovín je bohatý na obsah vlákniny.
Použitie:
Dávkovanie je veľmi individuálne a treba zohľadniť fyzickú aktivitu. Odporúčame použiť 1–2 polievkové lyžice (15–30 g) denne. Z jednej dávky (30 g) dostane 14 g bielkovín.
TIP: Mandľový proteín rozmiešajte vo svojom obľúbenom smoothie alebo ho pridajte do raňajkových kaší, jogurtov, müsli či do cesta pri pečení. V receptoch môžete nahradiť časť múky mandľovým proteínom. Obohatí cesto chuťovo aj nutrične.
Vedeli ste že?
V jednej mandli je 0,25 g proteínu? Na získanie 14 g mandľového proteínu by ste museli zjesť cca 60 mandlí.
Krajina pôvodu: Španielsko