Tescoma Sada PRESTO 11 dielov (716511)
Popis
Obsah sady:
- Hrniec s pokrievkou Ø 24 cm, objem 7,0 l
- Kastról s pokrievkou Ø 20 cm, objem 3,0 l
- Kastról s pokrievkou Ø 18 cm, objem 2,0 l
- Kastról s pokrievok í Ø 16 cm, objem 1,5 l
- Rajnica s pokrievkou Ø 14 cm, objem 0,75 l
- Panvica Ø 24 cm
Riad je vybavený extra silným sendvičovým dnom. Teplo zo sporáka je odovzdávané dnu nádob plynulo, bez výkyvov a rovnomerne po celej ploche dna. Varenie je jednoduchšie, bez nežiadúceho pripaľovania. Sendvičové dno má vynikajúce termoakumulačné vlastnosti, ktoré umožňujú úsporu energie. Sporák je možné vypínať s predstihom pred ukončením varenia, varenie prebieha i pri nízkom výkone sporáka. Pokrmy ponechané v riade si dlhšie uchovajú svoju teplotu. Riad je vybavené ergonomickými úchytkami a rukoväťami z odolného plastu, ktoré pri správnom použití nepália. Masívna sklonerezová pokrievka umožňuje dokonalú kontrolu varenia.
Vhodný pre všetky typy sporákov vrátane indukcie.
Indukcia: Riad pre indukciu nemusí byť špeciálny, potrebuje mať len feromagnetické dno, pretože pod sklokeramickou doskou je indukčná medená cievka a v nej vytvára vysokofrekvenčný prúd magnetické striedavé pole. Tak sa rozkmitajú molekuly kovu vo feromagnetickom dne nádoby, to sa zahrieva a od neho potom pripravovaný pokrm. Indukčný riad veľmi dobre poznáte. Na jeho dne zospodu nájdete grafický symbol cievky – niekoľko vlnoviek nad sebou, prípadne slovné označenie Induction.
– Pri varení sa šetrí energia vďaka kratšiemu ohrevu, ale aj tým, že sa varná zóna prispôsobí veľkosti riadu, zahrieva sa iba dno. Indukcia má tak viac ako 90% účinnosť, zatiaľ čo varné zóny sklokeramiky približne 60% a plynu 50%.
– Indukcia má veľkú výhodu v tom, že po sňatí riadu platnička končí ihneď s ohrevom, nie je potrebné manuálne vypnutie. Cievka pod doskou jednoducho potrebuje „partnera“ pre elektromagnetickú indukciu.
Sklokeramická doska: je takisto úspora elektrickej energie. Dosky sa rozdeľujú do niekoľkých stupňov, od bežných cez dosky s high-light zónou až po dosky s indukčným ohrevom. High-light je zóna na sklokeramickej doske, kde dochádza k veľmi rýchlemu ohrevu. Skráti sa doba varenia a rýchlejšie reaguje na zmenu teploty. Najvhodnejší riad pre tento druh varenia je riad so silným zabrúseným dnom. Môže byť z nerezu, smaltovaný aj sklenený.
Nechajte sa ďalej inšpirovať z našej ponuky: