Hák na tuhé cesta

Chleby, rožky, žemle, pizza a sladké cesto: Pečenie chleba je jednou z najobľúbenejších vecí, ktoré sa svojím robotom Cooking Chef môžete robiť. Hnetací hák na tuhé cesta Vás ušetrí námahu pri miesenie cesta ručne, a rýchlo a bezpracne uhnite rovnomerne všetky ingrediencie. Planetárne miešanie zabezpečuje, že hák je na tuhé cesta jemný, ale pevný, a vytvára dokonale vláčna a pružná cesta na chleba, základy na pizzu a na cestoviny.

Cesta z mäkkého droždia a liata cesta: Niektoré koláče a dezerty založené na droždie, ako je Savarin, kugelhopf a rum baba, sa pripravujú buď z hustého liateho cesta alebo veľmi jemného obyčajného cesta. Obvykle je ťažké taká cesta umíchat ručne, a hnetací hák na tuhé cesta je teda skutočným prínosom, pretože proces miesenie vypracúva nevyhnutný lepok. Hnetací hák na tuhé cesta sa tiež dá použiť po prvom vykysnutí k vmiešanie prídavných ingrediencií, ako je sušené ovocie alebo orechy. Vyskúšajte ho k namiešaný liateho cesta na bliny – ruské lievance pripravované z pohánkovej múky a droždia.

Používanie čerstvého droždia: Väčšina receptov založených na droždia teraz odporúča používanie rýchleho sušeného droždia. To spôsobilo prevrat v pečení chleba, pretože droždie sa môže vsypať priamo do múky ešte pred pridaním tekutiny a hnetením cesta pomocou háku. Sušené droždie je však absolútne nahraditeľné droždím čerstvým, ktoré môže zabezpečiť lepšie výsledky v prípade cesta ochuteného ovocím alebo cesta obohateného vajcami a tuky. Čerstvé droždie môžete zakúpiť v niektorých supermarketoch s vlastnou pekárňou, pekárňach a obchodoch so zdravou výživou. Malo by sa uložiť do chladničky a spotrebovať približne do troch dní, ale môžete ho aj zmraziť – uskladnite ho v použiteľné množstvo a spotrebujte do troch mesiacov. Zhruba platí, že 15g čerstvého droždia alebo balení 7g (1 ½ kávovej lyžičky) rýchleho sušeného droždia stačí na vykysnutí 750g múky. Obohatené recepty na cesto môžu odporúčať trochu viac droždia, pretože kysnutie je v ich prípade ťažšie. Ak chcete použiť čerstvé droždie, jednoducho ho zmiešajte s trochou tekutiny špecifikované v danom recepte, potom vmiešajte do múky spolu so zostávajúcimi tekutinami.

Obr.