Zásady priameho grilovania u kotlových grilov

  • Ak chcete použiť metódu priameho grilovania u kotlových grilov, rozmiestnite drevené uhlie rovnomerne na palivový rošt.
  • Potom položte grilovací rošt a naň doprostred umiestnite grilovaný pokrm.
  • Zatvorte poklop a otvárajte ho iba v prípade, že chcete pokrm otočiť, či vyskúšať, či už je hotový.
  • Vhodné pre pokrmy, ktoré sa grilujú maximálne 25 minút.
    • Napr. steaky, kotlety, hamburgery, kuracie paličky, klobásky či zelenina.
  • Pri priamom grilovaní možno potravinu najprv sprudka opiecť, čím sa docieli skaramelizované chrumkavé vrstvy na povrchu pokrmu.
  • Vedľa toho získa pripravovaný pokrm typické vrúbkovanie a intenzívnejšiu arómu.
  • Prudké opečenie je doporučované pri príprave steakov, kotliet, hydinových plátkov a silnejších kúskov mäsa.