Zásady priameho grilovania u kotlových grilov
- Ak chcete použiť metódu priameho grilovania u kotlových grilov, rozmiestnite drevené uhlie rovnomerne na palivový rošt.
- Potom položte grilovací rošt a naň doprostred umiestnite grilovaný pokrm.
- Zatvorte poklop a otvárajte ho iba v prípade, že chcete pokrm otočiť, či vyskúšať, či už je hotový.
- Vhodné pre pokrmy, ktoré sa grilujú maximálne 25 minút.
- Napr. steaky, kotlety, hamburgery, kuracie paličky, klobásky či zelenina.
- Pri priamom grilovaní možno potravinu najprv sprudka opiecť, čím sa docieli skaramelizované chrumkavé vrstvy na povrchu pokrmu.
- Vedľa toho získa pripravovaný pokrm typické vrúbkovanie a intenzívnejšiu arómu.
- Prudké opečenie je doporučované pri príprave steakov, kotliet, hydinových plátkov a silnejších kúskov mäsa.