BrainMax Kakaové bôby RAW, BIO, 250 g
Popis
Kakaové bôby – pochúťka plná antioxidantov Kakaovník pochádza z okolia Amazonky a v minulosti boli kakaové bôby dokonca používané ako platidlo. Kakaové bôby sú čokoláda v tej najčistejšej podobe. Je to jeden z 20 najbohatších zdrojov antioxidantov na svete. Bohatá horká čokoládová chuť dokreslí akékoľvek iné pokrmy. Kakaové bôby pochádzajú väčšinou z južnej Ameriky alebo z ostrovov Tichomoria ako je Havaj. Kakaové struky môžu byť žltej, červenej až tmavo hnedej farby. Plod kakaovníka sa skladá z niekoľkých radov semien, ktoré sú veľké asi ako mandle. Celé kakaové zrná sa od bežne dostupného kakaa veľmi líšia. Kakao je nepražené, čomu si zachováva všetky vzácne prirodzene sa vyskytujúce antioxidanty. Pražením bôbov sa uberá na horkosti a ničí sa významná časť antioxidačného a výživového obsahu kakaových bôbov. Samotné kakaové bôby obsahujú okrem antioxidantov tiež minerálne látky ako je horčík, zinok, a draslík. Z vitamínov tu nájdeme vitamíny skupiny B. Okrem toho sú kakaové bôby zdrojom teobromínu. Alkaloid, ktorý má stimulačné účinky na niektoré oblasti nervovej sústavy. Kakaové bôby priaznivo pôsobia na kardiovaskulárny systém a prispievajú k udržaniu normálneho krvného tlaku. Viac informácií o kakau nájdete v našom článku na blogu.
Prednosti Brainmax Pure kakaových bôbov:
100% BIO, RAW, VEGAN Vysoký podiel antioxidantov. Zásobáreň energie. Pestované udržateľnú formou. Obsahuje minerálne látky horčík, draslík, železo. Krajina pôvodu: Peru
Možnosti použitia kakaových bôbov
Pridajte do svojej obľúbenej raňajkovej misky alebo kaše. Môžete pridať do proteínového šejku, obľúbeného smoothie alebo zmrzliny. Sú vhodné na použitie do dezertov.
Populárne recepty s kakaovými bôbmi
Placky Zloženie:
1/3 šálky kokosového oleja 2/3 šálky kešu mlieka alebo klasického kravského 1/3 šálky kokosového cukru 1/3 šálky mandľovej múky 1/2 šálky kokosovej múky 3 lyžice kakaových bôbov štipka soli
Postup: V miske zmiešajte rozpustený kokosový olej, mlieko a kokosový cukor, vmiešajte mandľovú a kokosovú múku, kakaové bôby a soľ. Vtlačte do skleneného pekáča a nechajte vychladnúť, kým nestuhne. Nakrájajte na tenké tyčinky.
Čokoládové Mocha Brownies Zloženie:
1 a 1/2 šálky mandľovej múky 5 lyžíc kokosového oleja 1/3 šálky kakaa 1/2 šálky kokosového cukru 2 lyžice instantnej kávy 1 vajce 1 žĺtok 3 lyžice kokosového mlieka 1/4 čajová lyžička soli 1/4 čajová lyžička sódy bikarbóny 2 lyžice kokosového cukru na polevu 2 lyžice kakaových bôbov
Postup: Predhrejte rúru na 170 ° C a formu na pečenie vymažte kokosovým olejom. Zmiešajte mandľovú múku a 2 lyžice kokosového oleja a miešajte, kým nevznikne hladké cesto. V hrnci zmiešajte s ďalšími 3 lyžicami kokosového oleja a zohrejte na miernom ohni, kým sa nerozpustí. Preložte do misky a vmiešajte instantnú kávu, vajcia, vaječný žĺtok, kokosové mlieko, kokosový cukor, soľ a sódu bikarbónu. Cesto vlejte do zapekacej misky a môžete ešte posypať kokosovým cukrom. Pečte 20–25 minút.
Chia puding Brownie dezert Zloženie: Ingrediencie na puding
1 šálka kokosového mlieka 1/2 šálky kešu mlieka, ryžového alebo klasického kravského mlieka 1/4 šálky medu 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu 3 lyžice kakaa 1/2 šálky chia semienok
Ingrediencie na brownies
1 šálka mandľovej múky štipka soli 1/4 šálky kakaa 1/4 šálky medu 3 lyžice kakaových bôbov 1/3 šálky rozpusteného kokosového oleja
Postup: Puding: v hlbšej mise zmiešajte všetky prísady na puding a dobre premiešajte. Nechajte chvíľu oddýchnuť, aby sa puding vďaka chia semienkam zahustil. Na brownies zmiešajte všetky ingrediencie a vložte do mrazničky, aby sa jednotlivé kusy brownies rozpadali. Potom v malých dezertných pohárikoch striedajte vrstvy pudingu a brownies.
Prednosti Brainmax Pure kakaových bôbov
Zdroj antioxidantov Kakaové bôby patrí medzi potraviny z najväčším podielom antioxidantov, ktoré naše telo potrebuje v boji proti voľným radikálom.
Zdroj minerálov Bohatý zdroj minerálnych látok vrátane, horčíka, vápnika, zinku, draslíku a tiež železa, ktoré naše telo z kakaových bôbov veľmi dobre vstrebe.
Šetrne spracované Nepražené organické kakaové bôby sú sušené pri nízkych teplotách pre maximálnu zachovanie všetkých dôležitých živín.
BIO certifikácia CZ-BIO-001 Naše kakaové bôby majú BIO certifikát – Produkcia ekologického poľnohospodárstva mimo EÚ.
Nákupom podporíte aj slovenské lesy #stromzaobjednavku!
Zloženie: 100% Kakaové bôby (Theobroma Cocoa) Pôvod: Peru Distribútor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava Skladovanie: V suchu, v uzavretom obale. Hmotnosť: 250 g