10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny
Kód: 42159524

BrainMax Med s propolisom, 250 g

BrainMax Med s propolisom, 250 g

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
BRAINMAX Med s propolisom, 250 g Med vzniká z nektáru (sladká šťava) kvetov , alebo z takzvanej medovice (stromy) . Po uložení nektáru do plástov dôjde vplyvom tepla k odpareniu prebytočnej vody a vzniká med. Med slúži primárne ako potrava pre včely, ktoré vďaka nemu prežijú zimu.
7,20 €
7,20 €
Vrátenie zadarmo cez Packetu

25.11.2024 - 26.11.2024 na vašej adrese

Popis

BRAINMAX Med s propolisom, 250 g Med vzniká z nektáru (sladká šťava) kvetov , alebo z takzvanej medovice (stromy) . Po uložení nektáru do plástov dôjde vplyvom tepla k odpareniu prebytočnej vody a vzniká med. Med slúži primárne ako potrava pre včely, ktoré vďaka nemu prežijú zimu. Preto sa produkciou medu včely zaoberajú po celé leto. Vytvárajú toľko medu, aby zabezpečili, že ich kolónie budú mať dostatok potravy cez chladné zimné mesiace. Med dáva včelám energiu , aby rozvibrovali ich telá a vytvorili teplo, ktoré udržalo kráľovnú a úľ v teple. BRAINMAX med s prímesou propolisu je unikátny produkt, ktorý kombinuje blahodarné účinky medu s ešte prospešnejšími účinkami propolisu . Propolis je zmes bioaktívnych látok, ktorý vzniká zo živíc púčikov drevín a kvetov a výlučky hlavových žliaz včiel . V úli včely využívajú propolis ako izoláciu a používajú ho ako obranu proti škodcom. Z týchto dôvodov sa človek naučil využívať propolis ako efektívnu podporu hojenia hnisavých rán . Med obsahuje vodu, vitamíny, minerály a potrebné enzýmy , ktoré telu dodajú energiu. Prečo by sme mali jesť med: obsahuje   jednoduché cukry , ktoré sú okamžitým zdrojom potrebnej energie obsahuje   dextríny , ktoré majú hojivý vplyv na ľudskú kožu a slizníc obsahuje   minerálne látky je   zdrojom draslíka , ktorý stráži hospodárenie s vodou v našom tele, bráni nástupu svalových kŕčov, ochorení ciev, zlyhaniu srdcovej činnosti, hnačky, horúčkovitých ochorení obsahuje   vápnik   a   fosfor   pre pevnosť kostí, chrupaviek, zubnej skloviny, úponov svalov a šliach obsahuje   peroxid vodíka , ktorý bráni zubnému kazu obsahuje   horčík   udržujúca optimálnu hladinu cholesterolu v krvi, bráni nástupu kôrnatenia tepien a vzniku aterosklerózy obsahuje   železo , ktoré zaisťuje tvorbu červených krviniek obsahuje   bielkoviny obsahuje prírodné látky / enzýmy, hormóny, rastlinné farbivá, silice, aromatické látky, vitamíny, flavonoidy, koloidy   atď./ posilňujú obranyschopnosť organizmu, upravujú životné pochody v ľudskom tele 10 zaujímavostí, ktoré ste o mede možno netušili Med existuje už 150 miliónov rokov ak dnešnému dňu pochádza najstarší skamenený plásť tri milióny rokov. Na nazbieranie 0,5 kg medu pracuje 556 celý svoj život. Aby sme si vychutnali 1 kg medu, musí včela uletieť vzdialenosť rovnajúcu sa 4 krát okolo zeme. V staroveku sa med používal na balzamovanie tiel. Pokiaľ med uchovávate vo vzduchotesnej nádobe, je to jedna z mála potravín, ktorá má večnú trvanlivosť. Je to preto, že je prirodzene veľmi kyslé a má nízku úroveň vlhkosti. Med môže byť užitočný, ak trpíte sezónnymi alergiami, môže pomôcť vytvoriť imunitu voči miestnym rastlinám, ktoré alergie spúšťajú. Tmavšie medy majú vyššie množstvo stopových minerálov. Med obsahuje všetkých 13 aminokyselín , vrátane tých esenciálnych. Med by ste nemali zahrievať na teplotu vyššiu ako je 46 ° C , pretože v tej chvíli stráca väčšinu vitamínov a enzýmov. Typickým prejavom pravého medu je po čase jeho kryštalizácia – ľudovo tiež známe ako „zcukernatenie“. Ak je med pasterizovaný, podrobený mikrofiltráciou alebo sú doň pridávané iné sirupy, potlačí sa kryštalizácia, ale tiež sa zničí všetky zdraviu prospešné látky. Slovo   propolis   pri preklade z latinčiny znamená predmestie – ochranný val pred mestom – a včely propolis naozaj ako ochranný val používajú. Ide o prírodný tmel rýdzo rastlinného pôvodu, ktorý včely vyrábajú z lepkavej hmoty nachádzajúcej sa na púčikoch stromov (hlavne na púčikoch topoľov). Jeho výroba je pre včely veľmi náročná a zdĺhavá a propolisu je v úli tiež málo. Ide o veľmi aromatickú zmes asi 150 látok, ktoré sú   baktericitná   (zabíja baktérie rôzneho pôvodu alebo im zabraňuje v množení). V propolise bolo zistených 34 liečivých zložiek . Obsahuje 50 – 60% živíc, 10 – 12% éterických olejov a asi 5% peľu . Tieto látky majú veľmi priaznivé účinky na ľudský organizmus. Široké spektrum uhľovodíkov, mastných kyselín, terpenoidov, vitamínov a ostatných organických látok zastupuje bohaté spoločenstvo, ktoré sa inde v prírode nevyskytuje. Populárne recepty s medom   Propolisové cukríky proti kašľu Zloženie: 1 vrecúško mätového čaju 1 vrecko harmančekového čaju 1/2 lyžičky škorice 175 ml vriacej vody 255 g medu s propolisom Postup: Mätový a harmančekový čaj nechajte, spoločne so škoricou, 10 minút vylúhovať. Po uplynutí času vyberte čajové vrecká a vzniknutý roztok prelejte do menšieho hrnca. Pridajte med ap rohřívejte na miernom ohni, priveďte do varu. Pokračujte vo varení pokiaľ zmes nedosiahne 300 stupňov. Pre presnosť použite cukrársky teplomer. Pokiaľ teplomer nemáte, použite tzv. metódu studenej vody.   Do misky so studenou vodou pridajte pár kociek ľadu. Malú lyžičku so zmesou pomaly ponorte do studenej vody. Pokiaľ zmes tvorí krehké nite a ľahko sa zlomí, dosiahli ste správnu teplotu. Zmes nechajte 5–10 minút vychladnúť. Pomocou lyžice vytvárajte kolieska, ktoré pokladajte na pripravený papier na pečenie. Aby sa cukríky neprilepili, posypte ich škrobom či tapiokovou múkou.  Ovsená kaša s medovými slivkami Zloženie: 155 g ovsených vločiek 250 ml rastlinného mlieka Štipka kardamómu 5 polievkových lyžíc medu 450 g sliviek Postup: Do hrnca s ľahko osolenou vodou vsypte vločky a vlejte rastlinné mlieko. Za občasného miešania priveďte do varu. Pridajte med, kardamóm, dve polievkové lyžice medu a varte, kým vločky nezmäknú. Pripravte si slivky. Do väčšieho hrnca pridajte tri polievkové lyžice vody a tri polievkové lyžice medu. Prehrievajte na miernom ohni kým slivky nezmäknú a zmes nedosiahne sirupovú konzistenciu. Ihneď podávajte. Medovo mandľové cupcakes Zloženie: 4 vajíčka 70 g medu 1/2 čajovej lyžičky vanilky 200 g mandľovej múky 1/3 lyžičky sódy 1 lyžička citrónovej šťavy Postup: Rúru predhrejte na 170 °C. Vajíčka vyšľahajte do peny ap omalu pridajte med a vanilku. Pridajte mandľovú múku, sódu, lyžičku citrónovej šťavy a poriadne premiešajte. Vzniknuté cesto vlejte do pripravenej formy na muffiny a pečte 12–15 minút do zlatista. Upozornenie Kryštalizácia je prirodzená vlastnosť kvalitného medu. Po kryštalizovaní sa z medu nestrácajú žiadne látky. Do pôvodného tekutého stavu je možné med uviesť pozvoľným zahrievaním vo vodnom kúpeli s teplotou do 40 °C . Zloženie 90% Kvetový pastový med, 10% Propolis Skladujte v suchu a tme. Balenie 250 g