BrainMax Špaldová múka BIO, 1 kg
Popis
Brainmax Pure Špaldová múka v BIO kvalite Špaldová múka je zdravší variant klasickej múky. Možno ju použiť ako bežnú múku na pečenie alebo zahusťovanie polievok a omáčok. Zároveň si tým zachováva obsah vitamínov, minerálov, vlákniny a má nižší obsah lepku. Jedná sa o druh pšenice, ktorá je lepšie stráviteľná. Živiny, ktoré si špalda zachováva sú najmä z radu minerálov ako je železo, horčík a mangán. Z vitamínov poskytuje špalda hlavne vitamín E. Ďalej má múka vysoký obsah vlákniny, to je ďalšia z výhod špaldovej múky, ktorá prirodzene podporuje trávenie. Špaldová múka na seba dobre viaže vodu, takže pravdepodobne použijete menšie množstvo tekutých prísad. Zo špaldovej múky možno piecť chleba, sladké dezerty a alebo použiť na zahustenie omáčok či polievok. Viac informácií o špaldovej múke sa dočítate v našom článku na blogu.
Prednosti Brainmax Pure špaldovej múky:
Skvelá alternatíva k bežnej múke Plná vitamínov a minerálov Ľahšia štruktúra = výsledky pečenia sú nadýchanejšie a mäkšie Ľahko stráviteľná BIO, RAW, Vegan Krajina pôvodu: Holandsko
Možnosti použitia špaldovej múky
Vhodná k zahusteniu polievok i omáčok. Ideálna na prípravu dezertov ako sú koláče alebo buchty. Výborná na pečenie chleba a iného pečiva.
Populárne recepty zo špaldovej múky
Avokádovo-špaldové brownies Zloženie:
150 g špaldovej múky 3 vajcia 170 g bieleho jogurtu 1 avokádo 5 lyžíc medu 50 ml vody 30 g holandského kakaa Kokosový olej na vymastenie formy
Postup: Najskôr vyšľaháme avokádo s vajcami a jogurtom a potom pridáme ostatné ingrediencie a vyšľaháme do hladka. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme cca 30 minút na 170°C.
Špaldový chlieb Zloženie:
3 hrnčeky špaldovej múky 1 lyžička sušeného droždia 1 lyžička himalájskej soli 1 lyžička rasce 2 hrnčeky vlažnej vody
Postup: Najskôr zmiešame všetky sypké ingrediencie a potom pomaly prilievame vodu. Pripravené cesto potom necháme kysnúť (ideálne cez noc). Potom preložíme do zapekacej misy, môžeme posypať tekvicovými alebo slnečnicovými semienkami a pečieme asi 30 minút na 250°C. Po 30 minútach znížime tepotu na 220°C a pečieme ďalších 30 minút.
Špaldové hrčky Zloženie:
160 g špaldovej múky 170 g cottage 1 vajce 2,5 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Soľ Hrsť tekvicových semienok
Postup: Najprv si vymiešame špaldovú múku spolu s cottage syrom, vajíčkom a práškom do pečiva. Osolíme a vmiešame tekvicové semienka. Z odležaného cesta tvarujeme menšie hrčky a vyskladáme na papierom vyložený plech. Vložíme do predhriatej rúry na 170°C a pečieme 35 minút.
Prednosti Brainmax Pure špaldovej múky
Vysoký obsah vitamínov a minerálov Špaldová múka si zachováva minerály horčík, železo, mangán a vitamíny E.
Zdroj vlákniny Keďže špaldová múka neprešla žiadnym typom šľachtenia, prirodzene si zachováva veľké množstvo vlákniny.
Vhodná na pečenie Špaldová múka je vhodná ako na pečenie koláčov tak i klasického pečiva. Možno ju použiť rovnako ako bežnú pšeničnú múku.
BIO certifikácia CZ-BIO-001 Naša špaldová múka má BIO certifikát – Produkcia ekologického poľnohospodárstva mimo EÚ.
Nákupom podporíte aj slovenské lesy #stromzaobjednavku!
Zloženie: 100% BIO špaldová múka Pôvod: Holandsko Distribútor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava Skladovanie: V suchu, v uzavretom obale. Hmotnosť: 1 Kg