Everest Ayurveda Shatawari čaj
Popis
- Withania somnifera posilňuje odolnosť organizmu a pôsobí ako antioxidant na ochranu bunkových štruktúr
- Ocimum sanctum prispieva k posilnenie obrany a väčšiu vitalitu
- Terminalia chebula aktivuje pečeň a metabolické funkcie tela
- Asparagus racemosus má upokojujúci účinok a optimalizuje psychický stav
- Centella asiatica podporuje harmonizáciu duševného zdravia
Jednu čajovú lyžičku bylinnej zmesi (približne 2 g) nechajte 3–5 minút povariť, aby mala aktívny zdravotný účinok, alebo ju pri preventívnom použití zalejte 250 ml vriacej vody a nechajte 10 minút vylúhovať.
Odporúčané dávkovanie2–3 šálky denne
PoužívanieHimalájske bylinky sa tradične nechávajú vrieť aspoň 3–5 minút, keď sa používajú ako prostriedok na optimalizáciu duševných a fyzických funkcií tela. Takto pripravený odvar má silnejší účinok, jemnejšiu chuť a priaznivo pôsobí na trávenie. Jednotlivé časti bylín (kvety, plody, semená, stonky, listy, kôra, oddenky a korene) sa cielene melú na jemné časti, aby sa umožnilo ich homogénne premiešanie, čo zaručuje najvyššiu kvalitu účinnosti ajurvédskych zmesí. Ak používame čaje len ako preventívne, podporné alebo povzbudzujúce, môžeme nechať bylinky len vylúhovať.
Na dosiahnutie optimálneho účinku bylinného odvaru pite čaj teplý najlepšie ráno pred raňajkami, počas dňa hodinu pred jedlom a večer pred spaním po dobu obnovy požadovaných funkcií organizmu. Po spotrebovaní každého balenia si doprajte týždennú prestávku.
Špecifická chuť každého čaju je súčasťou liečebného účinku a zodpovedá ajurvédskym vlastnostiam šiestich chutí. Preto odporúčame nepridávať žiadne sladidlá.
Zloženiewithania somnifera, ocimum sanctum, terminalia chebula, asparagus racemosus, centella asiatica, glycyrrhiza glabra, terminalia bellirica, andrographis paniculata, plumbago zeylanica
hmotnosť100 g sypaného čaju