Vinum Nobile Winery Alibernet, 2016 - Neskorý zber
Popis
Ručný zber, šetrné odstrapinovanie bobúľ od strapín bez mletia bobúľ, fermentácia rmutu za pravidelného ponárania matolinového klobúka po dobu 14–18 dní. Lisovanie a následná jablčno-mliečna fermentácia pre zjemnenie vína. Zrenie v nerezových sudoch po dobu 6 mesiacov.
Následné zrenie v barikových alebo drevených sudoch po dobu 1 – 2 roky.
Víno purpurovej farby s vôňou malinového, až černicového lekváru.
V južansky teplej chuti vystupujú do popredia tóny čiernej bazy a horkej čokolády.
Slovenské akostné odrodové červené víno s prívlastkom.
Víno s chráneným označením pôvodu D.S.C. – Malokarpatská vinohradnícka oblasť, Hlohovecký vinohradnícky rajón.
Slovenské akostné odrodové červené víno s prívlastkom.
Víno s chráneným označením pôvodu D.S.C. – Malokarpatská vinohradnícka oblasť, Hlohovecký vinohradnícky rajón.