Apetit Restaurant Európa alebo Gurmánsky výlet naprieč starým kontinentom
Popis
Viac ako 150 obľúbených receptov zo všetkých kútov Európy S novou knihou z edície Apetít na cestách precestujete Európu krížom krážom. Ponúkame v nej viac ako 150 receptov z 29 krajín. Všetky sme ich vyskúšali a uvarili v redakčnej kuchyni časopisu Apetit. Kniha je rozdelená do šiestich kapitol podľa jednotlivých častí Európy – nájdete v nej recepty zo starého dobrého Anglicka (roastbeef, fish and chips, typicky anglické raňajky), ale aj škótska vajcia alebo írsky hrniec. Kapitola Pod južným slnkom ponuky to najlepšie z Talianska, Španielska a Portugalska, jedna celá kapitola je venovaná balkánskej alebo škandinávskej kuchyni. Do kuchárky sme zaradili aj najväčšie francúzske hity (lotrinský koláč, galetky, hovädzie po burgundsku), ale aj recepty na belgické wafle alebo švajčiarske fondue. Obľúbené pokrmy maďarskej, slovenskej a rakúskej kuchyne potom nájdete v kapitole c. a k. nostalgie. Kapitoly: c. a k. nostalgia Pod južným slnkom Proste Balkán V raji syrov a labužníkov Za kanálom La Manche Od mora k moru