ARISTA Books Knedle - 200 receptov
Popis
Knedľa je mimo všetkej pochybnosti kráľom českej kuchyne. Tradičné české jedlá si bez neho nemožno predstaviť – knedlovepřozelo, sviečkové, guláš a stovky iných, škála knedlovej gastronómie je bohatá a pestrá. Poznáme knedle naslano, nasladko, plnené, zemiakové, ovocné, zeleninové, varené tak či onak, podávané ako príloha či hlavný pokrm a ktovieako ešte podľa vlastnej fantázie. K jedinečnosti knedlí významne prispieva skutočnosť, že ich v žiaducej preslávenej kvalite nemožno zdarne vyrobiť z inej múky ako tej českej. Aj keď sa dnes dajú kúpiť už hotové v obchode, nie je nad tie doma pripravené, kypré a čerstvo dymiace. Zvládnuť ich tvorbu patrí k vrcholom kuchárskeho umenia. Skúsená autorka, odborníčka na zdravú a racionálnu výživu, Ing. Jarmila Mandžuková, ktorá má na svojom konte už stovku vydaných kníh, prepátrala bohatú históriu knedle a zostavila túto výnimočnú kuchársku príručku, venovanú výhradne tomuto českému kulinárskemu fenoménu. A verte neverte, zhromaždila v nej na dvesto receptov knedlí a knedličky všetkých druhov. Pokiaľ platí známe príslovie, že „láska prechádza žalúdkom“, potom s jej pomocou možno očakávať nekončiace medové týždne. Prvé vydanie Knedlíkov vyšlo už v roku 1995, druhé vydanie pred 10 rokmi autorka rozšírila a doplnila o päťdesiatku receptov. Teraz pre neutíchajúci ohlas a dopyt vychádza už tretíkrát.