ARISTA Books Kuchyňa mnohých tvárí
Popis
Čo sa stane, keď sa povie pizza, guláš, eintopf? Alebo rozbif, pilaf, boršč? A čo spôsobí šuej-ču-žú, suši, tortilla či Sachrov tortu? Zrejme sa dostaví ľúba predstava chuťového zážitku a začnú sa zbiehať sliny. Aby nie, keď to sú skvosty národných kuchýň, s ktorými sme sa mohli stretnúť pri zahraničných cestách. A takých skvostov je oveľa viac, ako sa dá dočítať v tejto knihe, ktorá je gastronomickým sprievodcom po celom svete.
Jej autori publicista Jaroslav Kopecký a kuchársky majster Vladimír Suchý sa spolu vypravili na prieskum do 43 krajín, atraktívnych nielen kultúrnymi pamiatkami či prírodnými krásami, ale aj tradíciou dobrého jedla. Prepátrali, čím je tá ktorá národná kuchyňa preslávená, na čom si kde možno pochutnať a čo by sa rozhodne nemalo vynechať, ak si chceme z diaľav priviezť čo najbohatšie zážitky. A svoje rozprávanie okorenili 166 labužníckymi suvenírmi v podobe receptov, aby sme si po návrate domov mohli príjemné okamihy kedykoľvek pripomenúť – najlepšie typickú kŕmia. Gurmánskym ochutením knihy sú ilustrácie od majstra kresleného humoru Jiřího Wintra alias Neprakty, ktoré bezpochyby budú pre mnohých konzumentov vítaným prekvapením.